Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ένα ιδιότυπο «Φακέλωμα» στο Δήμο Θερμαϊκού!

Να δώσει εξηγήσεις εντός της ημέρας ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης
Η δεύτερη σελίδα του κατάπτυστου καταλόγου με τους κομματικούς προσδιορισμούς
Σοβαρό θέμα ανακύπτει στο δήμο Θερμαϊκού, από μία κατάσταση των εκλεγμένων εκπροσώπων στο Δήμο, με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους, και στην οποία, εν ήδη «Φακελώματος»,  υπάρχει κομματικός προσδιορισμός δίπλα στα ονόματα των τεσσάρων από τους 33 δημοτικούς συμβούλους και των δύο από τους συνολικά 39 τοπικούς συμβούλους.

Η πρώτη σελίδα του κατάπτυστου καταλόγου
Με επείγουσα επιστολή του προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στους… «φακελωμένους» ζητάει εξηγήσεις και τα ονόματα των υπευθύνων γιαυτή την, επιεικώς απαράδεκτη πράξη, πριν προβεί σε όλες τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
Τα ονόματα των τεσσάρων δημοτικών και των δύο τοπικών συμβούλων, στάλθηκαν στα 27 μέλη της «Επιτροπής Διαβούλευσης» από άτομο, υποψήφιο στις περσινές δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό της πλειοψηφίας του δημάρχου κ.Γιάννη Μαυρομάτη και το οποίο έχει αναλάβει το ρόλο συντονιστή της επιτροπής.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί εάν το άτομο αυτό κόλλησε την κομματική «ταμπέλα» ως ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στα ονόματα των τριών δημοτικών συμβούλων της «Συμπολιτείας» Σπύρου Κουζινόπουλου, Γιάννη Τσακμάκα και Θοδωρή Ζδούκου και την «ταμπέλα» ΚΚΕ δίπλα στο όνομα της δημοτικής συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνας Μώραλη, με δική του πρωτοβουλία ή με βάση στοιχεία που έλαβε από το δήμο Θερμαϊκού.
Ως πιθανότερη εξήγηση προκύπτει μάλλον η δεύτερη, δεδομένου ότι όπως διαπιστώνεται από μήνυμα προς τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, το ίδιο άτομο είχε ζητήσει από το δήμο, στο πλαίσιο μιας οριζόντιας συνεργασίας, «Να αποσταλεί το excel με τα στοιχεία επικοινωνίας των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, προκειμένου η Επιτροπή να μπορεί να ενημερώνεται και να ενημερώνει για τα τοπικά και δημοτικά θέματα». Ενώ ακόμη είχε διατυπωθεί το αίτημα «έγκαιρης ενημέρωσης για τη σύγκλιση Δημοτικών Συμβουλίου και αποστολή των θεμάτων προς συζήτηση», καθώς επίσης και η αποστολή στην Επιτροπή της σχετικής νομοθεσίας, με τον κανονισμό της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Τα αιτήματα αυτά,  φαίνεται ότι ικανοποιήθηκαν πλήρως από πλευράς της διοίκησης του δήμου, δεδομένου ότι στο ίδιο μήνυμα προς τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, εκτός από τον κατάλογο excel της ντροπής, αποστέλλεται και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που είχε συνταχθεί το Δεκέμβριο του 2010 από το υπουργείο Εσωτερικών.
Η τρίτη και τελευταία σελίδα του κατάπτυστου καταλόγου
Η πρώτη αντίδραση
Ένας από τους πρώτους που αντέδρασε σ’ αυτό τον απαράδεκτο κατάλογο, ήταν το μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, Χρήστος Βρουλλής, εκπρόσωπος στην επιτροπής της Κίνησης Πολιτών Επανομής, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και υπενθυμίζοντας πως στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» υποστηρίχτηκε από πολλές δυνάμεις και είχε μέλη που στις βουλευτικές εκλογές ψηφίζουν ίσως διάφορα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγους, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ ακόμα και ΝΔ...).  Και καταλήγει λέγοντας στους δράστες αυτής της ντροπιαστικής πράξης: «Είναι απαράδεκτο να βάζετε "ταμπέλες" αυθαίρετα και επιλεκτικά»
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Χρήστου Βρουλλή έχει ως εξής:
«Καλημέρα σας.
Παρατήρησα οτι στο συνημμένο με τους εκλεγμένους του Δήμου Θερμαϊκού 4 μέλη της Συμπολιτείας χαρακτηρίζονται ως ΣΥΡΙΖΑ όπως και η κ. Μώραλη ως ΚΚΕ!  Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν κάποιον χαρακτηρισμό!  Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αυτά τα άτομα είμαι σίγουρος οτι δεν θα συμφωνούσαν με το συγκεκριμένο "φακέλωμα". Και άντε, ο Ζδούκος κατέβηκε και στις βουλευτικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ και στιγματίστηκε (πες). Οι υπόλοιποι; Τους ρωτήσατε πριν κάνετε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό; Και γιατί δεν γράφει για όλους τους εκλεγμένους του Δήμου τι ψηφίζουν και από ποιούς υποστηρίζονται (ποιός είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, χρυσαυγίτης ή ό,τι άλλο...);
Επίσης θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" υποστηρίχτηκε από πολλές δυνάμεις και είχε μέλη που στις βουλευτικές εκλογές ψηφίζουν ίσως διάφορα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγους, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ ακόμα και ΝΔ...).  Είναι απαράδεκτο να βάζετε "ταμπέλες" αυθαίρετα και επιλεκτικά!

Βρουλλής Χρήστος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.