Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Επιτέλους! Ασφαλτοστρώθηκε ο χώρος στο 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού

Μετά από καθυστέρηση ενός έτους και τις πιέσεις της "Συμπολιτείας"
Επιτέλους, μετά από καθυστέρηση ενός και πλέον έτους, τελείωσε η ασφαλτόστρωση του χώρου αναστροφής των λεωφορείων μπροστά στο 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού (έναντι Lidl). Κι έτσι από την ερχόμενη Δευτέρα, που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα επιβιβάζουν και αποβιβάζουν τους μαθητές με ασφάλεια μπροστά στην πόρτα του σχολείου.

Το ζήτημα της σοβαρής καθυστέρησης στην ασφαλτόστρωση του χώρου αναστροφής, είχε φέρει με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος, επισημαίνοντας τις σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό.
Υποβάλλοντας τη σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, στις 18 Φεβρουαρίου 2015, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», επισήμανε τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε από πλευράς διοίκησης του δήμου στην αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος. Υπογραμμίζοντας παράλληλα τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, καθώς είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν σήμερα πεζοί το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας μέχρι να φτάσουν στη στάση των λεωφορείων που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
«Οι κίνδυνοι σοβαρών τραυματισμών ή και θανατηφόρων ατυχημάτων παραμονεύουν καθημερινά τους μαθητές, γιαυτό και οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να βιαστούν», παρατήρησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
Επισημαίνεται ότι καθυστερούσε ανεπίτρεπτα η επίλυση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος. Ακόμη από τις 9 Μαΐου 2014, πριν δηλαδή ένα χρόνο, μετά από τις εντατικές προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, είχε βρεθεί ιδιώτης που πρόσφερε το αγροτεμάχιό του, απέναντι από το ΓΕΛ, για να γίνονται εκεί οι ελιγμοί των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και να υπάρξει προσωρινή έστω επίλυση του προβλήματος της ασφαλούς αποχώρησης των μαθητών από το κτίριο του σχολείου τους. Ωστόσο, από πλευράς δήμου Θερμαϊκού, επιδείχθηκε εξοργιστική βραδύτητα σε μία απλή διαδικασία, όπως ήταν η διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του χώρου.
Σε σύσκεψη στις 9 Μαίου 2014 όλων των φορέων της περιοχής, μεταξύ των οποίων του τότε δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή και των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, όπως και του σημερινού δημάρχου κ. Μαυρομάτη, είχε υπογραμμιστεί η ανάγκη να προβεί ο Δήμος σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ένα νέο σύγχρονο σχολικό κτίριο για τη στέγαση του ΓΕΛ και να μην αναγκάζονται οι μαθητές να μετακινούνται καθημερινά σε ένα κτίριο εκτός των ορίων του δήμου Θερμαϊκού.
Όπως είχε προτείνει τότε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου, να υπάρξει συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής, με την τεχνική υπηρεσία και το σύλλογο γονέων, να εντοπιστεί χώρος στην περιοχή μεταξύ Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την οριστική μόνιμη ασφαλή λειτουργία του Λυκείου.  Όμως μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.
Το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, λειτουργεί στο ενοικιαζόμενο κτιριακό συγκρότημα της πρώην "Σχολής Κωνσταντινίδη", εκτός ορίων του δήμου Θερμαϊκού, στα όρια του δήμου Θέρμης και φοιτούν σ΄αυτό μαθητές λυκείου από τους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα, λόγω της έλλειψης σχολικού κτιρίου στην περιοχή. Όταν τελειώσουν το μεσημέρι από τα μαθήματα, οι 300 περίπου μαθητές θα πρέπει να διασχίσουν τον ταχείας κυκλοφορίας δρόμο Θεσσαλονίκης-Περαίας, με 4 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, προκειμένου να περάσουν στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας για να επιβιβαστούν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, ενώ πρόπερσι στο σημείο εκείνο σκοτώθηκε μία μαθήτρια.
Η προσωρινή λύση που βρέθηκε από το σύλλογο γονέων, είναι το λεωφορείο του ΟΑΣΘ να κάνει αριστερή στροφή στον φωτεινό σηματοδότη, να παραλαμβάνει τα παιδιά μπροστά από το σχολείο και στη συνέχεια πραγματοποιώντας αναστροφή σε γειτονικό οικόπεδο ιδιώτη που δέχτηκε να το παραχωρήσει δωρεάν, να επιστρέφει στο κανονικό του δρομολόγιο. Απέμενε γιαυτό η ασφαλτόστρωση του οικοπέδου, που όπως μας πληροφορεί ο Δήμος Θερμαϊκού με δελτίο τύπου, επιτέλους ολοκληρώθηκε.

Δήλωση Μαυρομάτη
Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: 
«Η βελτίωση της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την ασφάλεια των δημοτών και μάλιστα παιδιών είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Με τοπικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις επιτυγχάνουμε σημαντικά αποτελέσματα, που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και πιο εύκολη. 
Είναι βέβαιο ότι μετά τη σημερινή μας κίνηση οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς νιώθουν περισσότερο ασφαλείς, αφού μια συνεχής έγνοια τους παύει να υπάρχει». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.