Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης τις μέρες του Πάσχα

Οι περισσότεροι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, με την εκδήλωση  συμπαράστασης στους αδύναμους συμπολίτες τους, με διανομή πακέτων τροφίμων ή την οργάνωση γευμάτων αγάπης.

Ο δήμος Καλαμαριάς στρώνει και φέτος γιορτινό τραπέζι στα σπίτια των 175 δικαιούχων του συσσιτίου και του κοινωνικού παντοπωλείου. Χθες ολοκληρώθηκε η διανομή πακέτων με τρόφιμα, νωπό κρέας και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 100 οικογένειες της περιοχής.
Την ίδια ώρα εθελοντές δημότες εργάστηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες στην κουζίνα του κοινωνικού συσσιτίου, προκειμένου 75 - 80 πολίτες, που σιτίζονται καθημερινά, να πάρουν πακέτα με μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι τους, που θα καλύψει τις ανάγκες τους μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Κυριακή Φοροπούλου, ήδη με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο διανεμήθηκαν πακέτα με τρόφιμα και άλλα βασικά είδη σε περισσότερες από 100 αδύναμες οικονομικά οικογένειες, ενώ μετά το Πάσχα θα διατεθούν πακέτα σε αντίστοιχο αριθμό οικογενειών που έχουν εγγραφεί στη λίστα του κοινωνικού παντοπωλείου.
“Στόχος της πρωτοβουλίας του κοινωνικού μαγειρείου είναι οι πολίτες που σιτίζονται καθημερινά από το συσσίτιο να νιώσουν ότι στρώνουν μόνοι τους το πασχαλινό τραπέζι όπως όλοι οι άνθρωποι”, υπογράμμισε η κ. Φοροπούλου και πρόσθεσε ότι επιπλέον γίνεται σεβαστό ότι πολλοί από αυτούς του πολίτες, παρότι έχουν ανάγκη το φαγητό, ντρέπονται να έρθουν και το Πάσχα στο συσσίτιο.

Κοινωνικά παντοπωλεία Εν δράσει
Δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης διένειμε και ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου σε περισσότερες από 400 άπορες οικογένειες, που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της κοινωνικής υπηρεσίας. Η διανομή έγινε από το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ τα πακέτα περιελάμβαναν κρέατα και τρόφιμα μακράς διαρκείας.
“Ο δήμος μέσα από τις οργανωμένες κοινωνικές του δομές καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τους άπορους συνδημότες μας και να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανακούφισή τους” δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

Δεύτερη διανομή τροφίμων από το Δήμο Λαγκαδά
Ενόψει του Πάσχα ο δήμος Λαγκαδά, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, προχώρησε στη δεύτερη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε 935 άπορες οικογένειες της περιοχής. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα σε μια μέρα σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Λαγκαδά, προκειμένου τα τρόφιμα να φτάσουν έγκαιρα στο πασχαλινό τραπέζι. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, λόγω της αδυναμίας πολιτών να προσέλθουν στα σημεία διανομής των πακέτων, ο δήμος με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” έκανε παραδόσεις κατ’ οίκον διανομή στους δικαιούχους.
“Η ανταπόκριση συμπολιτών μας από όλο τον δήμο Λαγκαδά υπήρξε συγκινητική, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου” τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης, ενώ εξήρε πολλές ακόμα δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς, αλλά και πρωτοβουλίες που ανέλαβαν μέλη των τοπικών συμβουλίων, πολιτιστικών φορέων και σχολικών μονάδων του δήμου.
Στο μεταξύ, μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Λαγκαδά, έπειτα από πρόταση των καθηγητών τους, προσέφεραν χειροποίητες λαμπάδες στο κοινωνικό παντοπωλείο για να προσφερθούν μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας σε οικογένειες που αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμα και τα στοιχειώδη.

Νεάπολη - Συκιές: Στο πλευρό 1.000 οικογενειών
Πασχαλινό γεύμα σε 250 άπορους πολίτες θα παραθέσει μετά την Κυριακή του Θωμά, ο δήμος Νεάπολης - Συκεών. Φέτος για πρώτη φορά δεν θα διατεθούν δωροεπιταγές για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς ήδη μέσω των κοινωνικών δομών, κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο προσφέρονται τρόφιμα σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ήδη έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες τροφίμων από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων, τα οποία θα διανέμουν στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και των άλλων δομών.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.