Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Γ.Καριώτης: "Να υπάρξει προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική"

Να δώσει προτεραιότητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, καλεί τη διοίκηση Μαυρομάτη ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού της πλειοψηφίας, Γιώργος Καριώτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα «Δημότης». Εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το έργο της δημοτικής αρχής «στο μέτρο του εφικτού», όπως σημειώνει.

Σε ερώτηση για τον τομέα, στον οποίο πρέπει να ρίξει το βάρος της η σημερινή διοίκηση, ο κ. Γ.Καριώτης λέει:
«Στην κοινωνική πολιτική. Σήμερα οι συμπολίτες μας ζουν σε ένα κλίμα στεναχώριας, σε ένα κλίμα αγωνίας λόγω των οικονομικών τους. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να τους συμπαρασταθεί και όπου μπορεί να τους απαλύνει. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι σύμμαχός τους και να διεκδικεί συνέχεια γι’ αυτούς. Δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε την πλάτη μας σε άστεγο, σε πεινασμένο, σε φτωχό, σε γέρο, σε παιδί, σε άνεργο. Δεν είναι δυνατόν να τους πιέζουμε με υψηλά δημοτικά τέλη. Εδώ θα πρέπει να δείξουμε ανοχή».
Διατυπώνοντας την άποψή του για τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη, τον θεωρεί ότι «έχει τα χαρακτηριστικά ενός συνετού Δημάρχου. Είναι δραστήριος και παίρνει γρήγορα τις αποφάσεις του. Είναι φοβερά επικοινωνιακός. Ξέρει ν’ ακούει τις γνώμες των συνεργατών του και των πολιτών του Δήμου. Το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό για τον πολίτη και είναι γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Σχολιάζοντας την μέχρι τώρα στάση της Αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, κύριου Τσαμασλή, θεωρεί ότι «η αντιπολίτευση που ασκεί, είναι ήπια, συγκαταβατική πολλές φορές». Ενώ για τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρο Κουζινόπουλο, λέει: «Είναι μια θετική παρουσία, μαχητική, που ανεβάζει τις εντάσεις στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Βρίσκει θέματα και τα φέρνει στην επιφάνεια, όμως τα περισσότερα από αυτά, καθημερινά δρομολογούνται και από την συμπολίτευση (κάμπινγκ, κεραίες, κοινωνικό ιατρείο, βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες).
Η προσπάθεια της ομάδας της Συμπολιτείας και ο έλεγχος που μας ασκεί εμάς (διοίκηση) είναι χαρά και ένα είδος πρόκλησης θα έλεγα, ώστε να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις αποφάσεις μας».
Αναφορικά με τη μη χρησιμοποίησή του μέχρι τώρα από τη διοίκηση Μαυρομάτη, ο Γιώργος Καριώτης δηλώνει ότι δεν έχει κανένα παράπονο. «Όποιος μπορεί να προσφέρει το κάνει και χωρίς να κατέχει μία τυπική θέση. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα μετά από τόσα χρόνια παρουσίας μου, να ασκήσω διοίκηση και να υλοποιήσω τις δικές μου σκέψεις ειδικά στον πολιτισμό. Όμως, πρακτικά σήμερα, δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, μιας και ειδικές συνθήκες δεν μου το επιτρέπουν», παρατηρεί

Τέλος, αναφορικά με την εφημερίδα που σχεδιάζει να εκδώσει η διοίκηση του δήμου ο Γ.Καριώτης θεωρεί ότι θα πρέπει να έχει πρωταρχικό σκοπό την ενημέρωση των πολιτών «όχι με μονόπλευρη ενημέρωση και όχι σαν κάποιο προπαγανδιστικό έντυπο», όπως υπογραμμίζει. Για να προσθέσει ότι θα είναι  «ο πρώτος που θα καταγγείλω φαινόμενα ματαιοδοξίας και προβολής συγκεκριμένων προσώπων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.