Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το δημοψήφισμα για το νερό της Θεσσαλονίκης στη δημοφιλή σειρά του ALPHA "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα"

Το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη, έγινε θέμα στην τηλεοπτική σειρά «μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Και η επιλογή του δημιουργού της σειράς να αναφερθεί στο τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα που κρατούσε επί πολύ καιρό σε αναστάτωση το λαό της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε ευχάριστες συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, στην δημοφιλή κωμική σειρά του ALPHA «μην αρχίζεις τη μουρμούρα», δύο εκ των πρωταγωνιστών αναφέρονται στο παράδειγμα του δημοψηφίσματος που έγινε στις 18 Μαΐου του 2014 στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, την ημέρα τγου πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. 
«Ξέρεις ότι έχει γίνει της μουρλής εδώ και δυο χρόνια με την ιδιωτικοποίηση του νερού και κάνανε και δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη και το αποτέλεσμα ήταν 98% ΟΧΙ;», ρωτά το σύζυγό της η ηρωίδα που ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου και ξεκινά μια συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση που καταλήγει πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό.
Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα εκείνο, η μόνη δημοτική παράταξη που είχε πάρει μέρος, καλώντας κατ’ επανάληψη τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού να συμμετέχουν μαζικά, ήταν η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»,  ενώ όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις είχαν τηρήσει απόλυτη σιωπή, κάνοντας κοινώς… «την πάπια».
Πρέπει ακόμη να πούμε ότι το σενάριο της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»,   υπογράφουν οι Έλενα Σολωμού, Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Παναγιώτης Χριστόπουλος και Άγγελος Χασάπογλου, σκηνοθετούν οι Αντώνης Αγγελόπουλος και Διονύσης Φερεντίνος, ενώ …μουρμουρίζουν οι Αντώνης Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και Πάνος Βλάχος.

«Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη στις 21:00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.