Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού για ΠΝΠ και «φακέλωμα»

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να υφαρπάξει με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, επισημαίνει την υποκρισία των παρατάξεων Μαυρομάτη και Τσαμασλή στο θέμα αυτό, ενώ αναφέρεται και στο «φακέλωμα» στην Επιτροπή Διαβούλευσης, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να κυκλοφορεί μια λίστα επιλεκτικά στοχοποιημένη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:
«Η  Λαϊκή  Συσπείρωση  στο  Δήμο  Θερμαϊκού  καταδικάζει  την  απόφαση  της  συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υφαρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών για να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις στους εταίρους.
Με  εργαλείο  τη  σύγχυση,  τον  πανικό,  την  εξαπάτηση,  την  τρομοκρατία,  με  μεθόδους  που  και  οι  ίδιοι  είχαν  καταδικάσει  στο  πρόσφατο  παρελθόν ως αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές, προχώρησαν για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια σε ΠΝΠ στερώντας   από  τους  δήμους, αυτή τη φορά  χρήματα,  όπως παλιότερα απαγόρεψαν τις προσλήψεις προσωπικού και περιόρισαν τις δαπάνες με αποτέλεσμα την υπολειτουργία πολλών υπηρεσιών.
 Η σημερινή αρπαγή των διαθέσιμων πόρων των δήμων έρχεται να προστεθεί στην μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, που ξεπέρασε το 60% αυτά τα χρόνια, θέτοντας  σε κίνδυνο την λειτουργία υπηρεσιών και δομών όπως είναι οι σχολικές επιτροπές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, οι κοινωνικές δράσεις, οι παιδικοί σταθμοί, έργα ανακούφισης που απαιτούνται κα. Είναι χρήματα που προέρχονται από την άγρια φορολογία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων   που  θα  έπρεπε  να  διατεθούν  για  την  κάλυψη  των  λαϊκών  αναγκών  και  την  ανακούφιση  τους.
Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή απευθύνθηκε στο φρόνημα και τον πατριωτισμό των ελλήνων για να γίνει αποδεκτή η ΠΝΠ. Πατριωτικό καθήκον βαφτίστηκε η στέρηση πόρων απαραίτητων για τη λειτουργία των δήμων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών που βρίσκονται σε οριακή λειτουργία από την μέχρι σήμερα πολιτική.
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι προηγούμενοι κυβερνώντες βρόντησαν και άστραψαν εκ του ασφαλούς ότι η συγκυβέρνηση τους αντιγράφει.
 Αυτό  το  θέμα  λοιπόν  συζητήθηκε  στη  συνεδρίαση  και  του  δικού  μας  δήμου  στις 21/4 (μαύρη  επέτειος),  με  στόχο  να  καταδικαστεί  η  απόφαση  της  κυβέρνησης,  να  απαιτηθεί  η  άμεση  απόσυρση  της  ΠΝΠ  και  να  κλιθεί  ο  δήμαρχος   να  μην  προβεί  σε  καμιά  μεταφορά  των  ταμειακών  διαθέσιμων  στην Τράπεζα  της  Ελλάδας.
Η  συζήτηση  που  ακολούθησε  μετά  από  την  πρόταση  της  διοίκησης  ήταν  αποκαλυπτική  και  δυστυχώς  απολαυστική. Βαρύ κατηγορώ από τις παρατάξεις Μαυρομάτη, Τσαμασλή εναντίον της ΠΝΠ και της  κυβέρνησης, λησμονώντας ότι εφάρμοσαν και εφαρμόζουν κατά λέξη όλες τις μνημονιακές πολιτικές και από την άλλη η Συμπολιτεία να μιλά ότι είναι αναγκαίο κακό και ότι προέχει η  σωτηρία της πατρίδας!!!. Και όλα αυτά από δήθεν ανεξάρτητους κομματικά,  όταν στελέχη της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κοσμούν τις 2 μεγάλες παρατάξεις και η Συμπολιτεία είχε την επίσημη υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερή στη θέση της όλα αυτά τα χρόνια καταδίκασε για μια ακόμη φορά τη μνημονιακή πολιτική και την ΠΝΠ που στερεί από το λαό κοινωνικά αγαθά και έργα ανακούφισης.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους απασχολούμενους, τους μικρούς και φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να απειθαρχήσουν σε αυτή την αντιλαϊκή  πολιτική διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.  
Δίκαιο και πατριωτικό είναι να μη συναινέσει κανείς στην μεταφορά διαθεσίμων για να εξυπηρετηθεί το χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός.
Τέλος για το ιδιότυπο επιλεκτικό φακέλωμα που κατά δική της ομολογία έκανε μέλος της επιτροπής διαβούλευσης.
Άραγε,  με ποια ιδιότητα μοίρασε στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, προσωπικά δεδομένα των συμβούλων; Γιατί χαρακτηρίστηκαν μόνο ορισμένοι και όχι και οι υπόλοιποι σύμβουλοι;

Η Λαϊκή Συσπείρωση ουδέποτε έκρυψε την πολιτική της στήριξη αλλά θεωρεί ότι είναι αδιανόητο να κυκλοφορεί μια λίστα επιλεκτικά στοχοποιημένη από οποιοδήποτε που είναι μέλος μιας επιτροπής και όχι επίσημα από τις υπηρεσίες του δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.