Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ειλικρινή διάλογο για τα ταμειακά διαθέσιμα, ζητά το Δ.Σ. Θέρμης

Tο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης σε ψήφισμά του καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει «πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος». Ενώ χαρακτηρίζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου  για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος ως «απαράδεκτη μεθόδευση που πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και ζητά την άμεση απόσυρση της.

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται ότι «μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, δεν θα εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του».
Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Ενότητα, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής ενώ απείχαν της ψηφοφορίας οι σύμβουλοι της Παρέμβασης Πολιτών θεωρώντας βεβιασμένη την άμεση κατάθεση ψηφίσματος πριν λάβουν γνώση του συνόλου των όσων έχουν συμβεί και της ίδιας της ΠΝΠ, και ζήτησαν να τεθεί θέμα στο επόμενο Δ.Σ.
«Κατακριτέα και αντισυνταγματική τόσο για την αναδρομική ισχύ της όσο και για το ότι καταργεί το αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξηγώντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι αυτά που ο δήμος έχει ανάγκη και χρησιμοποιεί για κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των δημοτών.

Τόνισε, επίσης ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανοίξει διάλογο με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και για εθνικούς λόγους να ζητήσει την βοήθεια της Τ.Α., η οποία θα είχε ανταποκριθεί. Όπως σημείωσε, «όλοι θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση για την χώρα μας και γι' αυτό το λόγο δεν διαμαρτυρηθήκαμε για την παρακράτηση του 20% από τα παρακρατηθέντα από τις αρχές της χρονιάς, για την παρακράτηση του 4%, του 5% και του 1% από τους ΚΑΠ για την εξυγίανση των Δήμων υπό χρεοκοπία εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και τη χρηματοδότηση των έργων του Θησέα που έχουν διακοπεί» Κλείνοντας, είπε ότι «σε άλλες χώρες πχ. Γερμανία, Σουηδία, Πορτογαλία έχει γίνει ανάλογη μεταφορά αλλά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, με συγκεκριμένες αποδόσεις και μετά από διάλογο και συμφωνία με την Αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.