Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Καθιστική διαμαρτυρία για τις σφαγές αμάχων στην Παλαιστίνη

Καθιστική διαμαρτυρία, που θα γίνει αύριο Τρίτη  3 Νοεμβρίου,  στις 18:00,  στο άγαλμα του Βενιζέλου, οργανώνει η Παλαιστινιακή Παροικία της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες αμάχων, από τις Ισραηλινές αρχές στην πολύπαθη Παλαιστίνη. Συμμετοχή στη διαμαρτυρία, εκδήλωσε και η Επιτροπή Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Παροικία, υπό τον τίτλο Πόσο μοιάζει το χθες με το σήμερα:
«Η βάρβαρη επίθεση εναντίον άμαχου πληθυσμού, στέρησε 2500 αθώες ζωές στη Γάζα. Εδώ και πολλούς μήνες γίνονται καθημερινές επιθέσεις κατά παλαιστίνιου άμαχου πληθυσμού που κυκλοφορεί και προσκυνά στα ιερά μέρη και στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Παράλληλα, απαγορεύουν την κυκλοφορία οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού σε διάφορες πόλεις και περιοχές στη Δυτική όχθη, κάνουν καθημερινές συλλήψεις και ασκούν βία κατά διαδηλωτών σε πορείες κατά τις ισραηλινές επιθέσεις. Καθημερινά δολοφονούνται άμαχοι πολίτες εν ψυχρώ σε όλες τις περιοχές της Παλαιστίνης ,όπως έγινε με την Χαντήλ Αλ- Χασλαμόν στη Χεβρώνα, τον 17χρονο Ναντίμ Νουάρα και πολλούς άλλους. Επίσης κάνουν έφοδο σε νοσοκομεία πραγματοποιώντας δολοφονίες και απαγωγές τραυματιών.
Στη Δυτική όχθη υπάρχουν πάνω από 121 οικισμοί που χτίστηκαν πάνω σε κλεμμένα εδάφη των παλαιστινίων πολιτών με συνολικό πληθυσμό μεγαλύτερο από 350.150.Οι κάτοικοι αυτών των οικισμών ασκούν καθημερινές επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού στις γύρω περιοχές, καίνε χωράφια αγροτών και απαγάγουν ανήλικα παιδιά. Όλα αυτά γίνονται υπό την υποστήριξη, κάλυψη και προστασία του ισραηλινού στρατού.
Ως Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε όλα τα προαναφερθέντα εγκλήματα και όλα τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει διαπράξει επανειλημμένα το κράτος του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Στηρίζουμε την Παλαιστινιακή αρχή στην προσφυγή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με σκοπό την καταδίκη των ενόχων, και τον τερματισμό του διακανονισμού της ασφάλειας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Ζητούμε από την Διεθνή Κοινότητα να εφαρμόσει τους διεθνείς νόμους και να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.
Τέλος, καλούμε τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και να πιέσουν την Ελληνική κυβέρνηση να διακόψει άμεσα τις στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, καθώς και να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα. Αντίσταση μέχρι τη νίκη!

Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή αλληλεγγύη!

το Διοικητικό Συμβούλιο της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου