Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πυκνό πέπλο ομίχλης καλύπτει και σήμερα τη Θεσσαλονίκη

Πυκνό πέπλο ομίχλης σκεπάζει από το βράδυ τη Θεσσαλονίκη. Κατά τόπους η ορατότητα είναι πάρα πολύ περιορισμένη ενώ αυξομειώνεται από στιγμή σε στιγμή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων. Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ καταγράφουν ορατότητα περιορισμένη στα 200 μέτρα.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις προγραμματισμένες πτήσεις με ακυρώσεις και καθυστερήσεις. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αεροδρομίου και μέχρι αυτή την ώρα, έχουν ακυρωθεί πτήσεις από και προς την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη. Φαίνεται πως μεγαλύτερες δυσχέρειες παρατηρούνται στις προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης καθώς έχουν ήδη αναχωρήσει τρεις πτήσεις για το Ελ. Βενιζέλος, μία για την Πάφο και μία με προορισμό τη Μόσχα.
Πολλοί επιβάτες βλέπουν καθυστερήσεις ή αναμένουν νέες πληροφορίες για την ώρα αναχώρησής τους.
Οι ασθενείς άνεμοι οι οποίοι ανακατεύονται με την υψηλή υγρασία προκαλούν τα πυκνά στρώματα ομίχλης. Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ εκτιμούν ότι το φαινόμενο θα εξασθενήσει σταδιακά μετά τις 11:00, ενώ από το απόγευμα προβλέπουν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς έως και θυελλώδεις ανέμους.
Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου, για τις διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων ή να απευθύνονται για ενημέρωση στις αεροπορικές εταιρείες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.