Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Β. Μαυροσκάς: "Γιατί αποχώρησα από τη Σ.Ε. του συλλαλητηρίου"

Με ανάρτησή του στο Facebook, το γνωστό αγροτικό στέλεχος από την Επανομή, Βασίλης Μαυροσκάς, που από την αρχή μετείχε στη συντονιστική επιτροπή διοργάνωσης του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, στις 21 Ιανουαρίου για τη Μακεδονία, αναφέρει τα παρατράγουδα που διαδραματίστηκαν στην επιτροπή, το "καπέλωμα" για να εμφανιστεί ως κεντρικός ομιλητής ο απόστρατος Φ.Φραγκούλης, αλλά και τα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης.

Όπως προκαταβολικά εξηγεί ο κ.Μαυροσκάς, αν και είχε διαχωρίσει τη θέση του από τη συντονιστική επιτροπή μέρες πριν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, εντούτοις δεν μίλησε πριν από αυτό "όχι γιατί φοβήθηκα τα πιθανά μελλοντικά αναχώματα του πολιτικού συστήματος και τα όργανα του, δεν δημοσιεύθηκε, επειδή σεβάστηκα την επιθυμία πολλών ανθρώπων που εκτιμώ, οι οποίοι με παρακάλεσαν να μην μιλήσω και κινδυνέψει "η λαύρα της καρδιάς και της ψυχής" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας σεβάσμιος ιερωμένος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Μαυροσκά στο Facebook έχει ως εξής:
"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισα να αποχωρήσω απο τη συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, για του εξής λόγους:
1) Τα μέλη της συντονιστικής κ.Όθων Ιακωβίδης και κ.Μιχαήλ Πατσίκας, ενεργούν αυτοβούλως, χωρίς να σέβονται τις αποφάσεις της επιτροπής, συμπεριφέρονται αλαζονικά και το κυριότερο, προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά στο συλλαλητήριο. 
Πιο συγκεκριμένα: αποφασίσαμε την 14/1 σε συσκεψή μας, να μην υπάρχει κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της 21/1, επειδή κρίναμε ότι δεν υπάρχει πολιτικό ή άλλο πρόσωπο που να εκφράζει το σύνολο του λαού στη συγκεκριμένη στιγμή. Ένα από τα ονόματα που προτάθηκε, αλλά το απορρίψαμε με ψήφους 6-2 ήταν του κ. φραγκούλη, για τον οποίο οι δυο προαναφερόμενοι κύριοι έδωσαν σκληρή μάχη να τον επιβάλλουν. Επίσης, αποφασίσαμε ομόφωνα ν απευθύνει ολιγόλεπτο χαιρετισμό ένας ιερωμένος. Δεν συζητήσαμε κανένα άλλο όνομα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη ημέρα. Η συνάντηση αυτή όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!!!!!
Με έκπληξη τόσο δική μου, όσο και άλλων μελών του συντονιστικού, είδαμε να αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονόματα ομιλητών, μεταξύ των οποίων υπήρχε το όνομα του ιερωμένου αλλά και του στρατηγού Φραγκούλη καθώς και άλλων, τα ονόματα των οποίων όχι μόνο ποτέ δεν συζητήθηκαν, αλλά και κάποιοι από αυτούς έχουν κομματική ταυτότητα.
2) Επίσης, την 14/1 συζητήθηκαν και οι οικονομικές ανάγκες της εκδήλωσης. Με έκπληξη, άκουσα από τα δύο προαναφερόμενα μέλη της επιτροπής, φαραωνικά σχέδια, για αερόστατα, 500.000 φειγ-βολάν, μικροφωνικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν ολόκληρη την έκταση της παραλίας και το κυριότερο.... διαβεβαιώσεις ότι όλα έχουν καλυφθεί από χορηγίες, αλλά δεν άκουσα κανένα όνομα χορηγού!
Όλοι οι παραπάνω λόγοι με οδήγησαν στην απόφαση αποχώρησής μου από τη συντονιστική επιτροπή , διότι, ούτε φιλόδοξους και κομματικούς ομιλητές μπορέσαμε να απομακρύνουμε, ούτε την συλλογικότητα και το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας να διασφαλίσουμε, ούτε βέβαια συμφωνώ με αυθαίρετες συμπεριφορές. 
Είμαι ένας άνθρωπος που προέρχομαι από το λαό, αγωνίζομαι με το λαό, λογοδοτώ στο λαό, στη συνείδηση μου και πάνω απ' όλα, λογοδοτώ στην Πατρίδα και το Έθνος. Γυρίζω λοιπόν στο φυσικό μου χώρο και αφήνω τη μυρωδιά της καμαρίλας σε όσους μπορούν να την αντέξουν αλλά και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν.
Μαυροσκάς Βασίλης, αγρότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.