Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πρόταση για μετατροπή της ΔΕΠΘΕ σε διαδημοτική ραδιοτηλεόραση

Συμφωνούμε απόλυτα με την πρόσθεση να μετατρέψουν τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ) σε διαδημοτική ραδιοτηλεόραση, όπως την εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση έξι δήμοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Ο δήμος Θερμαϊκού έχει να ωφεληθεί πολλά από αυτή τη σύμπραξη, παρέχοντας σωστή ενημέρωση στους δημότες του.

Το μέλλον της ΔΕΠΘΕ, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργούν η δημοτική τηλεόραση TV100 και τα ραδιόφωνα FM100 και FM100,6 , συζητήθηκε στη σύσκεψη στην οποία κάλεσε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή δημάρχων και εκπροσώπων σε επίπεδο αντιδημάρχου των δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών και Ωραιόκαστρου, καθώς και του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου και της πρόεδρου της ΔΕΠΘΕ, Σοφίας Ασλανίδου.
Στην κοινή δήλωση τους οι έξι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι τους, επισημαίνουν ότι πρόκειται για διακήρυξη προθέσεων και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις οι οποίες θα δεσμεύουν τις διοικήσεις που θα προκύψουν από τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.
Περαιτέρω, τονίζουν ότι η πορεία προς μία διαδημοτική ή μητροπολιτική ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι σταδιακή, διαφανής και ανοιχτή. “Ανοιχτή, γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε από τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, αλλά να μην αποκλείσουμε τη μελλοντική ενσωμάτωση και άλλων δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σταδιακή, επειδή η συνεργασία της ΔΕΠΘΕ, με άλλους δήμους πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη – για ένα διάστημα 6 έως 12 μηνών – προτού αποτυπωθεί στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου και στο νέο μοντέλο διοίκησης της ΔΕΠΘΕ. Διαφανής, επειδή οφείλουμε να καταστήσουμε από κάθε άποψη σαφές προς τους δημότες μας τι συνεισφέρει ο κάθε δήμος, για ποιο σκοπό το συνεισφέρει και ποιες υπηρεσίες λαμβάνει ως αντάλλαγμα”, αναφέρουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.