Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το βιογραφικό του Σπύρου Κουζινόπουλου

To πλούσιο βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού κ.Σπύρου Κουζινόπουλου, παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο δημοτικό θέατρο Επανομής, όπου η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» τον εξέλεξε ομόφωνα ως επικεφαλής της για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου 2014. Τα τρία στοιχεία που προκύπτουν από το βιογραφικό του είναι συνέπεια, σταθερότητα και αγωνιστική πορεία.


Βιογραφικό
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος γεννήθηκε το 1947 και στα 45 και πλέον χρόνια που άσκησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, εργάσθηκε σε πολλές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε επιτελικές θέσεις, ενώ επί  δεκαπενταετία υπήρξε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Βόρεια Ελλάδα με αρμοδιότητα και στα Βαλκάνια.
Μαθητής Γυμνασίου ακόμη, πήρε μέρος στους αγώνες για το «1-1-4», για το Κυπριακό και το «15% στην Παιδεία». Για τις ιδέες, την αρθρογραφία και τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, υπέστη διώξεις από τη χούντα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Το 1974 ήταν  υποψήφιος της «Ενωμένης Αριστεράς» στο νομό Σερρών.
Διετέλεσε επί χρόνια μέλος του προεδρείου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και πήρε μέρος σε διεθνή δημοσιογραφικά συνέδρια και συναντήσεις.
Σε μια δική του ιδέα, στηρίχθηκε η δημιουργία το 1991, του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του οποίου υπήρξε απο την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του και επί 18 συνεχή χρόνια Γενικός του Διευθυντής.
Με πρωτοβουλία του, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπήρξε το 1993 το πρώτο ελληνικό μέσο ενημέρωσης κι ένα από τα πρώτα Ευρωπαϊκά που δημιούργησε ειδησεογραφικό κόμβο στο ίντερνετ. Ενώ το 1994 ίδρυσε την «Ένωση των Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων», της οποίας διετέλεσε επί δεκαπέντε χρόνια Γενικός της Γραμματέας. Το 1995, άρχισε να εκδίδει το μηνιαίο ομογενειακό περιοδικό "Ελληνική Διασπορά" που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα σε 35 χώρες των πέντε ηπείρων, μεταφέροντας στα πέρατα της γης τη φωνή του απόδημου Ελληνισμού.
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος τιμήθηκε το 1985 με το μετάλλιο "Βουλγαρία-1300 χρόνια" για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και ανώτατη διάκριση το 1992 για την προώθηση των Ρουμανοελληνικών σχέσεων, ενω ήταν ο πρώτος βορειοελλαδίτης στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο "Αμπντί Ιπεκτσί" το 1987 για τη συμβολή του στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επίσης, τιμήθηκε το 1996 από την Κυπριακή Εστία για την προσφορά του στο εθνικό θέμα της Κύπρου και το Δεκέμβριο του 1996 από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού για την ανιδιοτελή βοήθειά του στην οργάνωση και προβολή του σημαντικού αυτού θεσμού.
Μέχρι σήμερα, εκδόθηκαν δέκα  βιβλία του Σπύρου Κουζινόπουλου, ενώ πέρσι ήταν υποψήφιος για το Κρατικό Λογοτεχνικό βραβείο.  Τα τρία τελευταία βιβλία του που έχουν τίτλο «Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος» το ένα, «Μια παρεξηγημένη εξέγερση» το δεύτερο και «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα» το τελευταίο, γράφτηκαν στη Νέα Μηχανιώνα όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία δέκα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.