Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τι ετοιμάζουν οι δημοτικές παρατάξεις του Θερμαϊκού

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Πλούσια σε προεκλογική δραστηριότητα, θα είναι για το δήμο Θερμαϊκού αυτή η Κυριακή 9 Μαρτίου, καθώς μετά τη νηνεμία των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων, βλέπουμε να προαναγγέλονται αρκετές εκδηλώσεις από όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις που θα πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου. 

Αξίζει τον κόπο να δούμε συνοπτικά που βρίσκονται σήμερα οι παρατάξεις και τι ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα, καθώς οι εξελίξεις κεντρίζουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Μαυρομάτης: Μετά από προετοιμασίες αρκετών μηνών, ο επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός -Νέα Πορεία», πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κ.Γιάννης Μαυρομάτης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του σε εκδήλωση που θα γίνει στις 11,30 το πρωί της Κυριακής στο ΚΑΠΠΑ-2000 της Περαίας. Το γεγονός ότι επέλεξε να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του την ίδια μέρα και ώρα που η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θα εκλέγει τον επικεφαλής της, μάλλον πρέπει να το εκλάβουμε ως σύμπτωση. Όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα στην προεκλογική εκστρατεία του πρώην δημάρχου, μετά την αποχώρηση από την παράταξή του των βασικότερων στελεχών της, όπως ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μηχανιώνας κ.Αντώνης Βουδούρης, το ικανότατο αυτοδιοικητικό στέλεχος από την Επανομή κ.Θανάσης Μπαλασάς που ήταν το Νο 2 της παράταξης, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ειρήνη Παπαμιχαήλ κ.α. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, πρέπει μάλλον να οφείλεται στην αναζήτηση ικανών ατόμων για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου. Μένει να δούμε την επιρροή που θα έχουν στην κοινωνία τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την παράταξη «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία»

Τσαμασλής: Η δυστοκία, δείχνει να συνεχίζεται και στην παράταξη του αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργου Τσαμασλή, παρά τις προσπάθειες της Ν.Δ. να συνενώσει υπό τη σκέπη του τις πολυδιασπασμένες φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο δήμο Θερμαϊκού. Το γεγονός ότι η παράταξη αυτή παραμένει μέχρι στιγμής…. ανώνυμη, δείχνει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για τη συγκρότησή της.  Έτσι, κενές περιεχομένου, δείχνουν να παραμένουν οι εξαγγελίες του κ.Τσαμασλή ότι «επέλεξαν αυτή τη φορά να δώσουν μαζί του την αυτοδιοικητική μάχη στελέχη τα οποία στις προηγούμενες εκλογές του 2010 μετείχαν στα ψηφοδέλτια των πέντε από τους συνολικά έξι υποψήφιους δημάρχους». Ενώ φτωχά μέχρι στιγμής, είναι τα αποτελέσματα των προσπαθειών του να προσεταιρισθεί στελέχη της δημοτικής παράταξης του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή. «Συμπτωματικό», πρέπει να είναι και για την παράταξη του αντιπεριφερειάρχη κ.Τσαμασλή το γεγονός ότι επέλεξε επίσης αυτή την Κυριακή να ανακοινώσει, όπως και ο κ.Μαυρομάτης,   «την ομάδα στήριξης του συνδυασμού του», σύμφωνα με την πληροφορία που διοχετεύθηκε και αναγράφεται στις ημερήσιες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

Χρ.Βογιατζής: Η πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Βογιατζή να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με τα υπόλοιπα…. «ορφανά» της παράταξης Αλεξανδρή, πλην εκείνων που έχουν στραφεί προς τον κ.Τσαμασλή, δεν δείχνει μέχρι στιγμής να στέφεται από επιτυχία. Είναι άγνωστο προς τα που θα στραφούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που στέκονταν δίπλα στον κ.Βογιατζή. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξουν στην παράταξη του αντιπεριφερειάρχη, όσοι δεν αποφασίσουν την αποστράτευση και την ιδιώτευση.

Μώραλη: Έντονο, όσο και έντιμο προεκλογικό αγώνα, ετοιμάζεται να κάνει η  παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», επικεφαλής της οποίας είναι και σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση η γνωστή για τους αγώνες της δημοτική σύμβουλος κ.Ντίνα Μώραλη. Όμως το γεγονός ότι η παράταξη συναποτελείται από μέλη ή προσκείμενα μόνο στο ΚΚΕ άτομα, αποβλέποντας στην καταγραφή των κομματικών δυνάμεων στην περιοχή, της στερεί τη δυνατότητα ευρύτερου ανοίγματος προς την κοινωνία του Θερμαϊκού.

Στεφανίδης: Φιλότιμες προσπάθειες για την κατάρτιση ψηφοδελτίου, φαίνεται να κάνει και ο κ.Κυριάκος Στεφανίδης, που τις τελευταίες μέρες άλλαξε τον τίτλο της παράταξής του από «Θερμαϊκός-Ευρωπαϊκή Πόλη» σε «Δημιουργική Ανανέωση». Η αποχώρηση από τις γραμμές Στεφανίδη του κ. Γιώργου Καριώτη για να ενταχθεί στην παράταξη Μαυρομάτη, δεν ξέρουμε αν θα επηρεάσει. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα προσπορίσουν οφέλη στην παράταξη του κ.Στεφανίδη τα κατά καιρούς ανοίγματά του προς την ακροδεξιά.

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Αφήσαμε τελευταία τη νέα δημοτική παράταξη, η οποία στο λίγο χρονικό διάστημα από την εμφάνισή της, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του δήμου Θερμαϊκού, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους επικεφαλής των παρατάξεων Μαυρομάτη-Τσαμασλή, λόγω του εύρους των δυνάμεων που περικλείει στις γραμμές της, των ξεκάθαρων στόχων αλλά και της διαφαινόμενης προοπτικής να τερματίσει νικηφόρα στις εκλογές της 18ης Μαίου. Το αρνητικό μέχρι σήμερα κεφάλαιο της έλλειψης του υποψηφίου δημάρχου που θα ηγηθεί της παράταξης στις εκλογές, κλείνει την προσεχή Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ώρα 10:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, με την πανηγυρική εκλογή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» από τα μέλη της παράταξης, με μια πρωτοφανή για τα χρονικά της περιοχής διαδικασία άμεσης εκλογής από τη βάση. Ήδη, όπως μας λένε, πέρα από τα ικανά και αναγνωρισμένα για την προσφορά τους νέα πρόσωπα που  στελεχώνων την παράταξη, βρίσκονται σε προχωρημένη συζήτηση για την ένταξή τους στη «Συμπολιτεία» προσωπικότητες της περιοχής που η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους θα προκαλέσει σίγουρα αίσθηση.

Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως αναφέρει στις διακηρύξεις της, φιλοδοξεί με τη στήριξη όλων των πολιτών του Θερμαϊκού, βάζοντας στο περιθώριο αποτυχημένες πρακτικές και πρόσωπα, να  ανοίξει το δρόμο σε νέες, άφθαρτες δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου, σε μία λαϊκή συμμαχία όλων των πολιτών, για έναν καλύτερο δήμο Θερμαϊκού που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών και θα στέκεται συμπαραστάτης τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.