Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Tι κάνει για την προσέλκυση τουριστών ο δήμος Βόλβης

Αντίστροφα με το ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ο δήμος Θερμαϊκού
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια μια ενδιαφέρουσα είδηση σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος Βόλβης για την προσέλκυση τουριστών. Και μοιραία, ο νους μας πάει στην πλήρη και απόλυτη απραξία για το θέμα αυτό, τόσο των μέχρι σήμερα δημάρχων που πέρασαν από το δήμο Θερμαϊκού (λέγε με Μαυρομάτη), όσο και της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης (Τσαμασλής). Ας δουν λοιπόν τις δραστηριότητες του δήμου Βόλβης που σημειωτέον έχει τρεις φορές λιγότερο πληθυσμό από το δήμο Θερμαϊκού και απείρως λιγότερες σε έκταση ακτές.

Με πρωτότυπους τρόπους ο δήμος Βόλβης συνεχίζει την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τις γειτονικές χώρες, συνδυάζοντας την με την πολιτιστική προβολή της χώρας μας. Έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης του Νις της Σερβίας, αποστολή από το δήμο Βόλβης με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, φιλοξενήθηκε στη σερβική πόλη στις 21, 22 και 23 Μαρτίου 2014.
Κύριο γεγονός ήταν η συναυλία με ελληνικά τραγούδια, που έδωσε μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, στο Θέατρο της Μητρόπολης του Νις, η Μικτή Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, ξεσηκώνοντας ιδιαίτερα το κοινό όταν ακούστηκε ο «Ζορμπάς».
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, είχε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους στο δήμο του Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Σερβίας, με κύριο αντικείμενο τη συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο. Το θέμα της έλευσης Σέρβων τουριστών στα παραθεριστικά θέρετρα του δήμου Βόλβης, αποτέλεσε και το κύριο θέμα της συνάντησης ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλβης και τον Μητροπολίτη Νις κ.κ. Γεώργιο. Μάλιστα, την Κυριακή 23 Μαρτίου, μετά την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, κάλεσε δημόσια τους κατοίκους του Νις να επισκεφθούν το καλοκαίρι τις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου. Υπενθυμίζεται ότι περίπου το 70% των τουριστών που παραθερίζουν στο δήμο Βόλβης προέρχονται από τη Σερβία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η παιδική χορωδία του δήμου Νις, υποδέχθηκε τους Έλληνες χορωδούς, με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται η προετοιμασία για αντίστοιχη αποστολή στα τέλη Ιουνίου στο δήμο του Κρούσεβατς, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αδελφοποίησης με το δήμο Βόλβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.