Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ομιλία για την τοπική ιστορία του δήμου Θερμαϊκού

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στο 2ο Γυμνάσιο (Ανθέων 14-16, Περαία), ώρα 7:00 έως 8:30 μ.μ., στα πλαίσια των εισηγήσεων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Θερμαϊκού που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Θερμαϊκού, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: "Η τοπική ιστορία και οι πηγές της. Παραδείγματα από την ιστορία των κοινοτήτων του Δήμου Θερμαϊκού".

Θα διερευνηθεί η έννοια του "τόπου" και η σημασία της καταγραφής της ιστορίας του μέσα από ποικίλες πηγές, θα εξετασθεί η σημασία τους και θα παρουσιασθούν στοιχεία από τις διάφορες περιοχές του σημερινού Δήμου Θερμαϊκού. 
 Στη φωτογραφία, παρουσιάζεται μία σκηνή από πολύ γνωστή του "παλιού" ελληνικού κινηματογράφου με έναν πασίγνωστο και αγαπημένο ηθοποιό, όπου φαίνεται το συντριβάνι της Περαίας, κοντά στη "σκάλα" της Περαίας. Ποια είναι όμως η ταινία, που και αυτή αποτελεί πηγή της τοπικής ιστορίας του Δήμου μας;


Οι απαντήσεις θα δοθούν κατά τη διάλεξη. Εισηγητής είναι ο Θεοδόσης Τσιρώνης, ιστορικός-υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.