Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Κ.Παπούλια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το αν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η εκπλήρωση θεμελιωδών στόχων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν είναι απλώς μια δυνατότητα, είναι καθήκον απέναντι στη νέα γενιά που αδικήθηκε πολύ από τους μεγαλύτερους».
Ο κ. Παπούλιας, στο μήνυμά του, αναφέρεται στην επέτειο του 1821, που «μας θυμίζει πώς το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό με ομόνοια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα» και στους αγωνιστές των οποίων «η αυταπάρνηση και η πίστη τους σε ιδανικά και ευγενή οράματα είναι πάντα πηγή έμπνευσης αλλά και ένα δίδαγμα για το πώς ξεπερνιούνται οι εθνικές δοκιμασίες».
«Η πατρίδα μας πέρασε πολλά από τότε, πολέμους, εμφύλιους σπαραγμούς, χρεοκοπίες. Σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας περάσει τέσσερα δύσκολα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρά, η κοινωνική συνοχή βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμη και η ποιότητα της δημοκρατίας μας θόλωσε» επισημαίνει στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τονίζει, ακόμη, ότι «σε μέρες όπως αυτή η σκέψη μας είναι στραμμένη και στην Κύπρο, που 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη και οι αδερφοί μας Κύπριοι δοκιμάζονται σκληρά λόγω της οικονομικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.