Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Επαναλειτουργία ΕΡΤ και ΕΡΤ3 ζητάει η ΕΣΗΕΜΘ

Προϋπόθεση για να υπάρχει άρτια, ανεξάρτητη και πολυφωνική δημόσια ενημέρωση στην Ελλάδα είναι να λειτουργήσει εκ νέου η ΕΡΤ, με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3 και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ, υπό συνθήκες διοικητικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ:
«Ενόψει των εξελίξεων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει εκ νέου για το ζήτημα αυτό την πάγια θέση του, η οποία είναι συντονισμένη με την κοινή προσέγγιση του δημοσιογραφικού κόσμου, όπως έχει πολλές φορές εκφραστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Προϋπόθεση για να υπάρχει άρτια, ανεξάρτητη και πολυφωνική δημόσια ενημέρωση στην Ελλάδα είναι να λειτουργήσει εκ νέου η ΕΡΤ, με όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνταν σε αυτήν πριν από το αντιδημοκρατικό «μαύρο», που έριξε στις οθόνες η απελθούσα κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου 2013.
Ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, όπως επανειλημμένα έχει διεκδικήσει η ΕΣΗΕΜ-Θ και έχουν ζητήσει Αρχές, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων της περιοχής, πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα των πολιτών στη δημόσια ενημέρωση με την εκ νέου λειτουργία της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, υπό συνθήκες διοικητικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, με σύγχρονο οργανόγραμμα και με το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταν σε όλα τα προγράμματα ως τις 11 Ιουνίου 2013.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι πρόθυμη να συμβάλει σε κάθε διαδικασία διαλόγου με σκοπό να θωρακιστούν η αξιοπιστία και η ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.