Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Θετικά, αποτιμούν οι πολίτες τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Θετικά αποτιμούν 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 79,2%) τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το Μega. Μάλιστα, εγκρίνουν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και 6 στους 10 από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Παράλληλα, το 85% των πολιτών θεωρούν ότι οι προγραμματικές αυτές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, το 73,6% των πολιτών εκτιμούν ότι η στρατηγική που ακολουθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση θα οδηγήσει τελικά σε συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και μόνον το 16,2% βλέπει μια οριστική ρήξη.
Πάντως, το 60,9% πιστεύει ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν έχει περάσει οριστικά, με το ποσοστό αυτό να είναι αυξημένο κατά 9,3% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση στις 23 Ιανουαρίου.
Το 78,4% των πολιτών διατυπώνουν θετικές κρίσεις για την πολιτική και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τις δύο πρώτες εβδομάδες από την εκλογή τους, ενώ αρνητικές κρίσεις διατυπώνει μόνο το 16% των πολιτών.
Παράλληλα, 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμβάλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.
Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι 9 στους 10 πολίτες διατυπώνουν συμφωνία με την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι είναι υποχρέωση της νέας κυβέρνησης η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 880 ατόμων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και γραπτό δομημένο ερωτηματολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.