Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ερώτηση της "Συμπολιτείας" για το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού

Τη διαβεβαίωση ότι εντός του Μαρτίου θα γίνει επιτέλους η ασφαλτόστρωση του αγροτεμαχίου που βρίσκεται απέναντι από το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, ώστε να υπάρχει ασφαλής μετεπιβίβαση των μαθητών, έδωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του δήμου Θερμαϊκού, απαντώντας σε ερώτηση της «Συμπολιτείας».

Όπως είπαν οι αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας κ.Γ.Φεστερίδης και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πάττη Πασχαλίδου, ήδη έγινε η απαραίτητη χαλικόστρωση και απομένει η ασφαλτόστρωση εντός του Μαρτίου, προκειμένου να γίνονται εκεί οι ελιγμοί των λεωφορείων του ΟΑΣΘ που μεταφέρουν τους μαθητές.
Υποβάλλοντας τη σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, επισήμανε τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε από πλευράς διοίκησης του δήμου στην αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος. Υπογραμμίζοντας παράλληλα τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, καθώς είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν σήμερα πεζοί το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας μέχρι να φτάσουν στη στάση των λεωφορείων που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
«Οι κίνδυνοι σοβαρών τραυματισμών ή και θανατηφόρων ατυχημάτων παραμονεύουν καθημερινά τους μαθητές, γιαυτό και οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να βιαστούν», παρατήρησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
Επισημαίνεται ότι καθυστερεί ανεπίτρεπτα η επίλυση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος. Ακόμη από τις 9 Μαίου 2014, πριν δηλαδή ένα χρόνο, μετά από τις εντατικές προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, είχε βρεθεί ιδιώτης που πρόσφερε το αγροτεμάχιό του, απέναντι από το ΓΕΛ, για να γίνονται εκεί οι ελιγμοί των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και να υπάρξει προσωρινή έστω επίλυση του προβλήματος της ασφαλούς αποχώρησης των μαθητών από το κτίριο του σχολείου τους. Ωστόσο, από πλευράς δήμου Θερμαϊκού, επιδείχθηκε εξοργιστική βραδύτητα σε μία απλή διαδικασία, όπως ήταν η διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του χώρου.
Σε σύσκεψη στις 9 Μαίου 2014 όλων των φορέων της περιοχής, του τότε δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή και των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, μεταξύ των οποίων και του σημερινού δημάρχου, είχε υπογραμμιστεί η ανάγκη να προβεί ο Δήμος σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ένα νέο σύγχρονο σχολικό κτίριο για τη στέγαση του ΓΕΛ και να μην αναγκάζονται οι μαθητές να μετακινούνται καθημερινά σε ένα κτίριο εκτός των ορίων του δήμου Θερμαϊκού.
Όπως είχε προτείνει τότε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου, να υπάρξει συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής, με την τεχνική υπηρεσία και το σύλλογο γονέων, να εντοπιστεί χώρος στην περιοχή μεταξύ Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την οριστική μόνιμη ασφαλή λειτουργία του Λυκείου.  Όμως δεν υπήρξε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.
Το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, λειτουργεί στο ενοικιαζόμενο κτιριακό συγκρότημα της Σχολής Κωνσταντινίδη, εκτός ορίων του δήμου Θερμαϊκού, στα όρια του δήμου Θέρμης και φοιτούν σ΄αυτό μαθητές λυκείου από τους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα, λόγω της έλλειψης σχολικού κτιρίου στην περιοχή. Όταν τελειώσουν το μεσημέρι από τα μαθήματα, οι 300 περίπου μαθητές θα πρέπει να διασχίσουν τον ταχείας κυκλοφορίας δρόμο Θεσσαλονίκης-Περαίας, με 4 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, προκειμένου να περάσουν στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας για να επιβιβαστούν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, ενώ πρόπερσι στο σημείο εκείνο σκοτώθηκε μία μαθήτρια.
Η προσωρινή λύση που βρέθηκε από το σύλλογο γονέων, είναι το λεωφορείο του ΟΑΣΘ να κάνει αριστερή στροφή στον φωτεινό σηματοδότη, να παραλαμβάνει τα παιδιά μπροστά από το σχολείο και στη συνέχεια πραγματοποιώντας αναστροφή σε γειτονικό οικόπεδο ιδιώτη που δέχτηκε να το παραχωρήσει δωρεάν, να επιστρέφει στο κανονικό του δρομολόγιο. Απομένει η ασφαλτόστρωση του οικοπέδου, που όπως είπαμε καθυστερεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.