Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

E. Τσακαλώτος: «Ωμός εκβιασμός» και γερμανική πίεση

Για «ωμή εξουσία και εκβιασμό» κάνει λόγο στη σελίδα του στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας όσα έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας στο Eurogroup. Μιλά για αρχική «συμβιβαστική λύση» η οποία όπως λέει είχε συμφωνηθεί από τον Μάριο Ντράγκι, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πιέρ Μοσκοβισί, την οποία «τορπίλισε» ο Ντάισελμπλουμ «πιθανότατα μετά από γερμανική πίεση».

Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:
«Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλίσθηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.
Αυτοί λένε–> ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της «ελαστικότητας».
Εμείς λέμε–> δώστε μας ένα πρόγραμμα- «γέφυρα» και έχουμε διευκρινίσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της «γέφυρας», αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.