Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεάν γεύμα στους μαθητές ζητούν Σύλλογοι Γονέων

Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας, μαζί με άλλους δέκα τουλάχιστον συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έξω από την κεντρική πύλη του Διοικητηρίου (ΥΜΑΘ) με σκοπό να παραδοθεί ψήφισμα στην Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

 Στη συγκέντρωση που έγινε στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης Εκπαιδευτικών-Γονέων-Μαθητών και διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν τρεις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και σύλλογοι και ενώσεις του νομού, μεταξύ άλλων οι:


Ένωση Γονέων Δήμου Θέρμης, Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας-Δήμου Θερμαϊκού, μέλους της ΟΓΕ, Σύλλογος γονέων 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, Ένωση γονέων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γονέων-Μαθητών 1ου Γυμνασίου Πολίχνης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολίου Αγίας Τριάδας- Δήμου Θερμαϊκού, Σύλλογος Γονέων 26ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Μαθητών-τριών 28ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, 32ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και Ένωση Συλλόγων Γονέων-Μαθητών Σχολείων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το ψήφισμα, το οποίο παρέλαβε ο διευθυντής του γραφείου της Υφυπουργού κ. Νίκος Κουφοτόλης, αναφέρει ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και πάνω από 26.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί. Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό τους εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες. Για τους ίδιους λόγους πολλά παιδιά είναι επίσης ανασφάλιστα.
Στα αιτήματα των διαδηλωτών συμπεριλαμβάνεται η χορήγηση ενός δωρεάν γεύματος καθημερινά για όλους τους μαθητές, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Επίσης, ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του Υφυπουργείου να διευθετηθεί το συντομότερο το θέμα με τη θέρμανση των φοιτητικών Εστιών.
Ο κ. Κουφοτόλης μιλώντας με τους εκπρόσωπους της συγκέντρωσης είπε ότι «η Υφυπουργός είναι πλήρως ενήμερη για τα προβλήματα και μας δεσμεύουν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την άμεση εξεύρεση λύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.