Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά Στ. Ψυχάρη για θαλασσοδάνεια

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου. Μαζί του διώκονται για απιστία οι υπάλληλοι της τράπεζας Alpha Bank που του χορήγησαν προσωπικά δάνεια.

Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις.
Ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) είχε καταθέσει υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς στις 11 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι ο κ. Ψυχάρης είχε κληθεί σε εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» σε συγκροτήματα του Τύπου. 
Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα εταιρικά δάνεια του ΔΟΛ από την έρευνα της εισαγγελίας προέκυψε ότι είναι εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται. 

Υπενθυμίζεται, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών προς ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.