Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και χιόνια κυρίως στα ορεινά, καθώς αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης. Αναλυτικότερα:

Την Πέμπτη (04-02-2016)
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Βορείου και ανατολικού αιγαίου. Οι νοτιάδες στο κεντρικό και βόρειο αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 Μποφόρ.
Την Παρασκευή (05-02-2016)
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς
και της Εύβοιας.
Από το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Η χιονόπτωση αναμένεται να εξασθενήσει εξασθενήσει σταδιακά από το βόρεια τις βραδινές ώρες. Βοριάδες θα φθάνουν τα 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 Μποφόρ. Ακόμη η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα Βόρεια.

Οδηγίες προς τους πολίτες
Από την ΕΜΥ παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.