Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αγώνας να περάσουν τα σύνορα καρκινοπαθείς και λεχώνες!

Oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η ‘Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προσπαθούν να δώσουν προτεραιότητα διέλευσης στην ΠΓΔΜ, σε ένα λεωφορείο που μεταφέρει 45 πρόσφυγες με σοβαρά προβλήματα υγείας και τους συνοδούς τους.

Στο λεωφορείο που κατέφθασε χτες στο Πολύκαστρο Κιλκίς, επιβαίνουν πρόσφυγες κυρίως από το Ιράκ και κάποιοι Σύριοι, οι περισσότεροι από τους οποίους, όπως τους χαρακτηρίζει η Στέλλα Νάνου από την Ύπατη Αρμοστεία, «είναι άτομα με ευαλωτότητα».
«Υπάρχουν καρκινοπαθείς, ένα παιδάκι με αυτισμό, μία λεχώνα που γέννησε δίδυμα, άτομα με βαριές δερματικές παθήσεις και ένα άτομο που έχει χάσει και τα δύο του πόδια και φέρει κακής ποιότητας τεχνητά μέλη» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Νάνου από την Ύπατη Αρμοστεία, προσθέτοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει γιατί μπήκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τις οικογένειές τους σε ένα λεωφορείο.
Μέλημα των ανθρωπιστικών οργανώσεων είναι να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους προτεραιότητα διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού χτες, είχαν περάσει στη γειτονική χώρα, μόλις 100 άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής, στην Ειδομένη, βρίσκονται περίπου 3.000 άνθρωποι και άλλοι 1.000 στο βενζινάδικο, 20 χιλιόμετρα πιο μακριά. Σημειώνεται ότι από τον καταυλισμό απομακρύνθηκαν με τρία μισθωμένα λεωφορεία από την αστυνομία, 170 Αφγανοί οι οποίοι έμεναν στον καταυλισμό ευελπιστώντας να περάσουν, παρά το γεγονός ότι τους έχει απαγορευθεί, από την ΠΓΔΜ, η διέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.