Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Το δίκτυο ύδρευσης, οι πλημμύρες και οι αναλύσεις νερού

Είναι τόσο πολλές και εκτεταμένες οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε ακόμη και
μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονται από τη ΔΕΥΑΘ με... χειρουργικό τρόπο (μπαϊ-πας)
Με δελτίο τύπου που εξέδωσαν ο Δήμος Θερμαϊκού και η ΔΕΥΑΘ, διαβεβαιώνουν τους κατοίκους ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στην ποιότητα του πόσιμου νερού, στην περιοχή μας. Δεν αμφισβητούμε τη διαβεβαίωση αυτή, όμως δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, καθώς στηρίζονται σε αναλύσεις του νερού που έγιναν πριν… δύο μήνες!!.


Όπως αναφέρουν διοίκηση του Δήμου και ΔΕΥΑΘ, το ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ποιότητα του πόσιμου νερού, «αυτό άλλωστε προκύπτει κι από τις τακτικές χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 19-8-2016 στο δίκτυο ύδρευσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, από το διαπιστευμένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων ENVIROLAB. Διαπιστώθηκε ότι το νερό που διανέμει η ΔΕΥΑΘ, εκπληρώνει τους όρους της υπ’ αρ. Υ2/2600/2001 ΚΥΑ «περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Όμως, στο διάστημα από τότε που έγιναν οι αναλύσεις τις οποίες επικαλείται η διοίκηση του Δήμου και μέχρι σήμερα, συνέβησαν σημαντικά γεγονότα στην περιοχή του Θερμαϊκού, με σοβαρότερο αυτό των πλημμυρών που έπληξαν μεγάλο τμήμα του δήμου μας και είχαν τεράστιες επιπτώσεις μεταξύ των άλλων στο δίκτυο ύδρευσης.

Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης ανέφερε στους υπουργούς και τους εκπροσώπους κομμάτων που επισκέφθηκαν το Θερμαϊκό για να δουν από κοντά την έκταση των ζημιών, με τις πλημμύρες, οι περισσότερες σωλήνες της ύδρευσης βγήκαν στην επιφάνεια. Μάλιστα για να καταδείξει το μέγεθος των ζημιών στο δίκτυο, ο δήμαρχος Θερμαϊκού ζήτησε από το κράτος – και πολύ σωστά έπραξε- έκτακτη επιχορήγηση ποσού δύο εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για την αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης.


Επομένως, αυτό που θα περίμενε κανείς από τη δημοτική αρχή αλλά και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, πριν προχωρήσουν στην έκδοση παρόμοιων ανακοινώσεων, είναι να κάνουν αναλύσεις νερού με τα σημερινά και όχι τα… μπαγιάτικα δεδομένα. Και τότε οι διαβεβαιώσεις τους δεν θα υπήρχε περίπτωση να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.