Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα Παυλόπουλου ενάντια στη νοοτροπία του ναζιστικού τέρατος

Μήνυμα ενάντια στην αναβίωση της νοοτροπίας του «τέρατος» του ναζισμού, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από την ξενάγησή του στην έκθεση «Δεν Λησμονώ... Μια εικόνα χίλιες λέξεις» με φωτογραφίες της περιόδου της κατοχής (1940-44) που πραγματοποιείται στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

«Η λησμονιά για τέτοια εγκλήματα είναι μιας άλλης μορφής δολοφονία», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ο κ. Παυλόπουλος και απευθυνόμενος στη διοργανώτρια της έκθεσης, Γλυκερία Γουρνοπάνου, προσέθεσε:
«Δεν έχουμε δυστυχώς τελειώσει με τη νοοτροπία του ναζισμού. Το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη. Το «τέρας» πρέπει να το αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. Και πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τον άνθρωπο. Κάθε μέρα. Διαφορετικά τέτοιου είδους μνήμες θα αναβιώσουν. Κι αν αναβιώσουν θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας» είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:
«Γι΄ αυτό σας ευχαριστούμε πολύ, γιατί μέσα από τις μνήμες αυτές, μας δίνετε τη δυνατότητα και ιδίως επειδή αφορά και μια άλλη χώρα μαρτυρική, όπως είναι η Τσεχία, είναι και μια κραυγή αγωνίας προς τους εταίρους μας στην ΕΕ. Τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε μαζί, με έμβλημα τον άνθρωπο και τη δημοκρατία».
«Κι επειδή, τώρα είναι η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη, ας αντιληφθούμε ότι μόνο η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και τη δημοκρατία, μπορεί να υπερασπιστεί το μέλλον της Ευρώπης. Το μέλλον της δεν είναι μόνο η οικονομική της πρόοδος. Είναι η επιβίωση της δημοκρατίας και του ανθρώπου. Μερικές φορές παρεξηγούμαι που το λέω, δεν θα πάψω να το λέω γιατί αυτή είναι η αλήθεια», προσέθεσε ο κ. Παυλόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.