Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

«Ετεροτοπία»: Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου και μαθήματα πιάνου και αραβικής δωρεάν

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο κοινωνικός χώρος πολιτικής, πολιτισμού και αλληλεγγύης  «Ετεροτοπία», που λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανάμεσα στις δραστηριότητές του είναι τα «μαθήματα για όλους» με ενισχυτική διδασκαλία Λυκείου, τα μαθήματα πιάνου και η εκμάθηση της αραβικής γλώσσας, όλα αυτά εννοείται δωρεάν.


Ο κοινωνικός χώρος Ετεροτοπία, είναι ένας χώρος που απαντά στις ανάγκες της γειτονιάς και της πόλης, προβάλλοντας κάθε Πέμπτη δωρεάν ταινίες, και διαθέτοντας κάθε Τρίτη κουζίνα με 3 ευρώ. 

Στο χώρο πραγματοποιούνται συζητήσεις και εκδηλώσεις. Λειτουργεί δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου καθώς και ξένων γλωσσών γαλλικών, γερμανικών, ισπανικών και φλαμέγκο. 

Κάθε Σάββατο υπάρχει καλάθι αλληλεγγύης έξω από τα σούπερ μάρκετ και τα τρόφιμα που μαζεύονται δίνονται σε οικογένειες ανέργων που έχουν ανάγκη. Στο χώρο τέλος γίνεται συλλογή τροφίμων και ρούχων για οικογένειες της γειτονιάς. 

Η Ετεροτοπία είναι ανοιχτή καθημερινές μετά τις 17.00 και λειτουργεί ως καφέ-μπάρ. Ετεροτοπία, Ίωνος Δραγούμη και Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος τηλ επικοινωνίας: 2310-251033.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.