Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δομές αλληλεγγύης του δήμου Θερμαϊκού εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Τρεις νέες κοινωνικές δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του δήμου Θερμαϊκού εντάσσονται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με απόφαση του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.  Τζιτζικώστα, μετά την υποβολή σχετικού φακέλου από το Δήμο.

Η πρόταση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ» του επιχειρησιακού προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», προϋπολογισμού 361.640,00 €, για τρία (3) χρόνια, όπου θα απασχοληθούν τουλάχιστον επτά (7) άτομα.
Με το νέο αυτό πρόγραμμα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, θα υπάρξει η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το μήνα για 560 άτομα, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους στα βασικά αγαθά. Επίσης, η Παροχή Συσσιτίου, που θα εξασφαλίζει την καθημερινή τροφοδοσία γευμάτων για τη σίτιση 140 ωφελούμενων ημερήσια, ενώ χρηματοδοτείται και η δράση Κοινωνικού Φαρμακείου, που θα παρέχει σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε 100 άτομα το μήνα.

Μετά την ένταξη αυτή, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε ότι: «αποτελεί σαφή προτεραιότητα της διοίκησης μας, η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.