Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ο Πρόεδρος της Βουλής στις εκδηλώσεις της 72ης επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από το ναζιστικό ζυγό

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα έρθει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου , προκειμένου να παραστεί στον πρώτο επίσημο εορτασμό της 72ης επετείου για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο κ. Βούτσης θα επισκεφθεί στις 11.30 το πρωί το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Δημαρχείο και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στον περίπατο ιστορικής μνήμης σε χώρους όπου διαδραματίσθηκαν σημαντικά γεγονότα της εποχής, μαζί με τον Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, βουλευτή Θεσσαλονίκης, κ. Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της επετείου της 30ής Οκτωβρίου 1944, η οποία καθιερώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα της 14ης Απριλίου 2016 ως ημέρα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα.

Της καθιέρωσης της επετείου είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, τον Οκτώβριο 2014, για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους ναζί, από τις νικηφόρες δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.