Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση μαθητών λυκείων Θερμαϊκού για το AIDS

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών των λυκείων του Δήμου Θερμαϊκού για το AIDS, σε συνεργασία με την ΕΕΜΑΑ και υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Κολλάρα, Διευθυντή ΕΣΥ Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, δημοτικό σύμβουλο.

Η δράση AIDS : « ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ» έχει σαν κύριο στόχο την καταπολέμηση της άγνοιας, σε μία ηλικιακή ομάδα, στην οποία η ενημέρωση είναι από ελλιπής έως παντελώς απούσα, με εναλλακτικές και τολμηρές μεθόδους διαδραστικής ενημέρωσης και τη χρήση του θεατρικού παιχνιδιού.
Η ανάγκη για ενημέρωση των νέων σε θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς, διαπαιδαγώγησης και στο φλέγον ζήτημα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του Aids κρίνεται επιτακτική και ιδιαίτερη έμφαση οφείλεται να δίδεται στην πρόληψη, τα μέτρα προφύλαξης, την επαγρύπνηση, αλλά και την καταπολέμηση του κοινωνικού στιγματισμού.
Η πρώτη ομιλία για το 2018, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στο 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού. Οι ενημερωτικές ομιλίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, ώστε να καταπολεμηθεί το «ισχυρότερο όπλο του ιού», σύμφωνα με τον κ. Κολλάρα, που είναι ο εφησυχασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.