Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Μεγάλο πλήγμα η απώλεια του Λάζαρου Χατζηνάκου

Μεγάλο πλήγμα για τη δημοσιογραφική οικογένεια και όλη την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας, από την απώλεια του δημοσιογράφου Λάζαρου Χατζηνάκου, που «έφυγε» από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Μαρτίου σε ηλικία 61 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς από το 2013 πάλευε με τον καρκίνο. Η κηδεία θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στις 11.30 π.μ. στο ναό της Νέας Παναγίας (στα πρώην Ηλύσια, περιοχή Ναυαρίνου & Μητροπόλεως) και η ταφή στα κοιμητήρια Αναστάσεως στη Θέρμη.

Από την ΕΣΗΕΜΘ εκδόθηκε για το χαμό του η παρακάτω ανακοίνωση:
"Με συντριβή η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά τον Λάζαρο Χατζηνάκο που πέθανε σήμερα τα ξημερώματα, Παρασκευή 16/3/2018, σε ηλικία μόλις 61 ετών, έπειτα από εξαιρετικά γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Γεννημένος το 1957 στη Θεσσαλονίκη, ο Λάζαρος Χατζηνάκος σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά από το 1977 άρχισε να τον κερδίζει η δημοσιογραφία. Ανέλαβε το 1992 τη διεύθυνση της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» και ένα χρόνο αργότερα εξέδωσε το περιοδικό «Επιχειρείν - Η Οικονομία στα Βαλκάνια». Τον Αύγουστο του 1995 συντόνισε ομάδα συντακτών και τεχνικών που δημιούργησαν την πρώτη ιστοσελίδα ελληνικής εφημερίδας στο διαδίκτυο: makthess.gr.

Το 1997 ανέλαβε την επανέκδοση των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και του περιοδικού «Επιλογές». Την περίοδο 2001-2004 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ως υπεύθυνος ευρωπαϊκών έργων και τεχνικός σύμβουλος.
Το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο του  Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» για την πολύχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία και τη συνεισφορά του, διά του έργου του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, στη διάδοση της ιδέας της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και την ενίσχυση του ρόλου της περιφέρειας σε αυτήν.
Ο μοναδικός συνδυασμός τόλμης, καινοτομίας, επιμονής, οραματισμού και ωριμότητας που χαρακτήριζε κάθε εγχείρημα του Λάζαρου Χατζηνάκου, είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην Ενημέρωση. Μαζί με την προσήλωσή του στην ιδέα ότι το δημοσιογραφικό έργο είναι διαρκής αποστολή υπέρ της κοινωνίας, που πρέπει να υπηρετείται ασυμβίβαστα.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας χάνει έναν από τους γνησιότερους και ικανότερους εκφραστές του, και οι εργαζόμενοι της ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετούν τον χαρισματικό συνεργάτη που για χρόνια τούς άνοιγε τους πιο ενδιαφέροντες δρόμους για να βαδίσουν.
Η κηδεία του Λάζαρου Χατζηνάκου θα γίνει αύριο, Σάββατο 17/3/2018 από τον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας στις 11.30.
Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Προστασίας ανηλίκων Φάρος του Κόσμου (eurobank GR6002602030000880201707671).
 Το Διοικητικό Συμβούλιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.