Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σε δίκη για απάτη ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς


Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης για υπόθεση απάτης -ύψους 710.000 ευρώ- με επίκεντρο τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς. "Δεν έχω καμία ανάμειξη", δηλώνει ο Χρ. ΟΙκονομίδης
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απάτη, που φέρεται ότι τελέστηκε την περίοδο 2003-2008, κατά τη δημαρχιακή του θητεία στο δήμο Καλαμαριάς. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσουν και δύο πρώην διευθύντριες της Δημοτικής Επιχείρησης με την κατηγορία της απάτης και τέσσερις πρόεδροι (εκείνης της περιόδου) της Επιχείρησης, για ηθική αυτουργία στην απάτη.
Η υπόθεση αφορά δίδακτρα που κατέβαλαν γονείς για τη φοίτηση των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς που λειτουργούσαν υπό τη σκέπη της Δημοτικής Επιχείρησης.
Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, επρόκειτο για δίδακτρα, συνδεόμενα με υπηρεσίες «που στην πραγματικότητα παρέχονταν δωρεάν, καθώς ήταν επιδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ελληνικό κράτος και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, το σύνολο των διδάκτρων που εισπράχθηκαν «κατ' επανάληψη παρανόμως μέσω παραπλάνησης των γονέων», από τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς, ανέρχεται, για την επίμαχη περίοδο, στο ποσό των 710.965,40 ευρώ. 
Σημειώνεται ότι για τον επί 11 συναπτά έτη δήμαρχο Καλαμαριάς, είναι η δεύτερη παραπομπή σε δίκη μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Είχε προηγηθεί άλλο βούλευμα του ίδιου Δικαστικού Συμβουλίου, που τον παρέπεμψε μαζί με τη σύζυγό του για ελλείψεις και ανακρίβειες στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε μετά τη λήξη της δημαρχιακής του θητείας.


Δεν έχω καμία ευθύνη, δήλωσε  ο Χρ. Οικονομίδης
Δεν έχω καμία ανάμειξη με τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, με αφορμή την παραπομπή του σε δίκη, με βούλευμα Συμβουλίου Εφετών, για συμμετοχή σε υπόθεση παράνομης είσπραξης διδάκτρων από γονείς παιδιών.
"Έμαθα ότι με καλούν σε ανάκριση των υπόθεση των δημοτικών παιδικών σταθμών έξι χρόνια αφότου έφυγα από το δήμο. Δεν έχω καμία ανάμειξη με τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών. Οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι αυτοτελή νομικά πρόσωπα, που έχουν διοίκηση, υπηρεσίες και ελέγχονται από το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος παρευρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δεν έχει έλεγχο και δικαιοδοσία. Δεν έχω καμία ευθύνη απολύτως", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Οικονομίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.