Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Γιατί αρνήθηκε η Παμμακεδονική ΗΠΑ να υπογράψει την απειλητική επιστολή προς τους βουλευτές

Σκληρή απάντηση στους πατριδοκάπηλους, για την εκφοβιστική επιστολή που έστειλαν προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, απειλώντας τους με Ισόβια ή Θάνατο αν υπογράψουν για σύνθετη ονομασία του κράτους των Σκοπίων, δίνει η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, η μεγαλύτερη Παμμακεδονική Ένωση του κόσμου. Και υπενθυμίζει ότι το 1993, ο τότε πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης ήταν αυτός που είχε ζητήσει από τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να υπάρξει σύνθετη ονομασία.


Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής
Ένωσης ΗΠΑ, Στέλιος Κυριμλής
"Δεν μπορούν οι ομογενειακές οργανώσεις του εξωτερικού να είναι κατήγοροι, Εισαγγελείς, Δικαστές, εκτελεστές κ.λ.π. για αδικήματα που δεν έχουν ακόμη πραχθεί από τήν Κυβέρνηση", τονίζει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, Στέλιος Κυριμλής, εξηγώντας τους λόγους που η οργλάνωση, της οποίας ηγείται αρνήθηκε να υπογράψει την απειλητική επιστολή που έστειλαν κάποιες άλλες Παμμακεδονικές.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: 
"Πιστή πάντα στις αρχές της, για 72 χρόνια, να υπερασπίζεται τα Εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος με σθένος, ωριμότητα, σεβασμό και μέσα στα πλαίσια της λογικής και του νόμου, η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής αρνήθηκε να συνυπογράψει το εξώδικο που εστάλει από διάφορες Παμμακεδονικές Οργανώσεις ανά τον κόσμο, καθώς και από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, προς την Βουλή των Ελλήνων, κατηγορώντας τους 300 βουλευτές για Εθνική προδοσία, η οποία σύμφωνα με το Σύνταγμα, τιμωρείται με Ισόβια ή και με Θάνατο.
Η πίεση από πολλά ΜΜΕ της Ελλάδος καθώς και από διάφορους φορείς στο εξωτερικό, προς την Παμμακεδονική Αμερικής, ήτανε μεγάλη. Το Ύπατο Συμβούλιο όμως θεώρησε σωστό νά απέχει από αυτήν την προσπάθεια.
Παρακάτω θα αναφέρω μερικές από τις αιτίες που η Παμμακεδονική Ένωση θεώρησε ότι δεν πρέπει να συμμετέχει.
1. Όλοι οι Βουλευτές, και βέβαια η εκάστοτε Κυβέρνηση, είναι νόμιμα εκλεγμένοι από τον ίδιο τον Λαό.
2. Οι Πρόεδροι των ξένων Οργανώσεων, μη κάτοικοι της Ελλάδος καί χωρίς δικαίωμα ψήφου, δεν μπορούν να είναι κατήγοροι, Εισαγγελείς, Δικαστές, εκτελεστές κ.λ.π. για αδικήματα που δεν έχουν ακόμη πραχθεί από τήν Κυβέρνηση (τουλάχιστον πρός το παρόν ).
3. Οι Πολιτικοί δεν μπορούν νά μηνυθούν από τον κόσμο, εάν οι πολιτικές που ασκούν δεν αρέσουν στόν κόσμο. Γι’αυτό έχουν πολιτική ασυλία!
4. Έχουμε εκλογές για να τιμωριθούν οι πολιτικοί, εάν αυτό που κάνουν δεν αρέσει στους πολίτες.
5. Εάν η Κυβέρνηση ήθελε νά τιμωρήσει αυτούς που έστειλαν το εξώδικο, μπορεί κάλιστα να εκδόσει ένα Διεθνές Ένταλμα συλλήψεως μέσω της INTERPOL για απειλή εναντίον Κυβερνητικών Παραγόντων. Η απειλή είναι παράνομη παντού.
6. Να μην ξεχνάμε ότι ο Έλλην Πρωθυπουργός κ.Κων. Μητσοτάκης, τον Ιανουάριο του 1993, ζήτησε από την εταιρεία Μανατός & Μανατός, να σταλεί ένα γράμμα πρός τόν Πρόεδρο Κλίντον, υπογεγραμμένο από μερικούς προέδρους Ομοσπονδιών της Αμερικής, στους οποίους η Ελληνική Κυβέρνηση υποσχέθηκε διάφορα ανταλλάγματα, ότι συμφωνούν σε σύνθετη ονομασία, και έτσι αποδέσμευσε τον Κλίντον και μετέπειτα τον Μπους από την προεκλογική τους δέσμευση να μην αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία!!
7. Εάν κάποιοι θέλουν να στείλουν εξώδικο, γιατί δεν το στέλνουν σ’αυτούς που υπέγραψαν την επιστολή καθώς και στην εταιρεία Μανατός & Μανατός;
8. Επειδή όμως η εταιρεία Μανατός προσελήφθει από τήν Ελληνική Κυβέρνηση μάλλον δεν θα μπορούσε νά μηνυθεί. Οι άλλοι όμως;
Σίγουρα, εμείς δεν υποστηρίζουμε την πολιτική αυτής της Κυβέρνησης και  είναι γνωστό ότι τους πολεμήσαμε πολύ σκληρά με επιστολές διαμαρτυρίας, με εμφανίσεις και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, συλλαλητήρια κλπ. κλπ. αλλά  θεώρησα λάθως να συνυπογράψουμε το εξώδικο.
Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής κατόρθωσε να χτίσει μία ιδιαίτερη σχέση αλληλοσεβασμού με το ΥΠΕΞ και τον κ.Κοτζιά λόγω του Fair Play που πάντα ασκούσαμε. Αποδείξαμε στον κ. Κοτζιά ότι στις σωστές κινήσεις του τον στηρίζουμε, αλλά στις λάθος κινήσεις του, τον αντιμετωπίζουμε. Κατά τήν συνάντησή μας στο Blair House στην Washington, ο κ. Κοτζιάς μάς προειδοποίησε για τις προθέσεις του, με τις οποίες διαφωνήσαμε, και γι’αυτό η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής ανέλαβε το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη μέ συμμετοχή 573,000 ατόμων (εκτίμηση Πανεπιστημίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης) παρ’όλες τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης με γεγονότα τά οποία πιστεύω ότι όλοι πλέον γνωρίζουν πολύ καλά !
Τά συλλαλητήρια των Αθηνών με συμμετοχή 1.4 εκατομ. ανθρώπων, καθώς καί όλα τα άλλα που ακουλούθησαν στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, ήτανε υποπρoϊόντα αυτού τής Θεσσαλονίκης! Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής έγραψε μία καινούργια σελίδα στήν ιστορία συλλαλητηρίων στήν Ελλάδα.
Στέλιος Κυριμλής,
Πρόεδρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.