Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

H ... "περιβαλλοντική πολιτική" του δήμου Θερμαϊκού

Στις 12 Ιανουαρίου 2018, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, πανηγύριζε για την προμήθεια 860 κάδων απορριμμάτων, δηλώνοντας ότι με αυτό θα γίνει... "εξυγίανση του τόπου". Δύο μήνες από τότε, οι κάτοικοι του Θερμαϊκού λένε σκωπτικά: "Καλοί οι νέοι κάδοι, να τους άδειαζαν κιόλας"!!

Το θέαμα το τελευταίο διάστημα, με τους ξεχειλισμένους από κάθε λογής απορρίμματα κάδους, εξακολουθεί να παραμένει άθλιο, ενώ τα σκουπίδια κατακλύζουν ακόμη και το κατάστρωμα των δρόμων, καθώς και τα παρακείμενα οικόπεδα. Μέχρι του σημείου που οι Μηχανιώτες να λένε περιπαικτικά για ένα νέο είδος φυτού, που φύεται στα χωράφια της περιοχής, τα ... σκουπιδόχορτα.

Τα .... "σκουπιδόχορτα" !
Τι έλεγε τότε ο δήμαρχος Θερμαϊκού μετά την προμήθεια των νέων κάδων; Ότι "είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμος Θερμαϊκού εφοδιάζεται με έναν τόσο μεγάλο αριθμό κάδων και η κίνηση αυτή συνεισφέρει με ουσιαστικό και πρακτικό τρόπο στην εξυγίανση της εικόνας του τόπου μας, αφενός μεν για την ποιότητα της καθημερινής ζωής των συνδημοτών μας και αφετέρου, για τους επισκέπτες του.»
Και αντί για "εξυγίανση" και "ποιότητα ζωής", οι κάτοικοι του Θερμαϊκού, που σημειωτέον πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα, βλέπουν να υποβαθμίζεται η ζωή τους με το σκουπιδαριό που τους περιβάλει.
Κι όμως, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, με δελτίο τύπου στις 27 Φεβρουαρίου 2018, επιχειρούσε να δώσει... μαθήματα στους πολίτες, με δήλωση του δημάρχου κ. Μαυρομάτη ότι..«ο σεβασμός προς το περιβάλλον αποτελεί φιλοσοφία ζωής και η υιοθέτηση θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς ευθύνη του κάθε ατόμου. Ο Δήμος Θερμαϊκού προσβλέπει στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου κυκλικής οικονομίας, με βασική επιδίωξη να γίνει η ανακύκλωση τρόπος ζωής».
Και η δημοτική αρχή, πιστή στις διακηρύξεις του κ. δημάρχου, φροντίζει ώστε να είναι πλημμυρισμένοι από σκουπίδια οι κάδοι απορριμμάτων, ώστε οι δημότες, μη έχοντας που να ρίξουν τα σκουπίδια τους, να τα πετάνε στους κάδους της ανακύκλωσης, προς δόξαν της... περιβαλλοντικής πολιτικής της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες του κειμένου μας τραβήχτηκαν Παρασκευή νωρίς το απόγευμα. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων για να αποφύγουν τα πεσμένα στο οδόστρωμα σκουπίδια, αναγκάζονται να κάνουν ελιγμούς. Σκεφτόμαστε τι θα έγινε στους κάδους αυτούς το Σαββατοκύριακο, που δεν περνάνε τα απορριμματοφόρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.