Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, σε περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμυρικά φαινόμενα, ή έχουν υποστεί φθορές κατά τη διάρκεια των χρόνων. 

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των περιοχών του Δήμου Θερμαϊκού, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2016, ολοκληρώθηκε η αντιστήριξη με συρματοκιβώτια σε δυο πρανή που κατέρρευσαν στην πλαζ και το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, και στην περιοχή Αγνάντι της Επανομής, όπου είχαν διαπιστωθεί μεγάλα προβλήματα στατικότητας. Τα έργα υλοποίησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ιδιαίτερα για τα σημεία όπου σημειώθηκαν καθιζήσεις. Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο αποκατάστασης της περιοχής του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας, ενώ η δημιουργία των τοιχίων αντιστήριξης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο Πάσχα.
Απομένουν τα έργα που θα υλοποιηθούν μέσω των τεχνικών υπηρεσιών και των διευθύνσεων τεχνικών έργων της Περιφέρειας. Σε αυτά περιλαμβάνονται δύο έργα καθαρισμού, στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας, το έργο της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Μηχανιώνας, στο σημείο όπου η θάλασσα εισχώρησε μέσα στην ξηρά, και κάποιες ασφαλτοστρώσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, στο οδικό δίκτυο του Δήμου Θερμαϊκού. 
Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστα Γιουτίκα, ολοκληρώθηκαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Καλοχώρι και στο παράκτιο ανάχωμα, με αποτέλεσμα να περιοριστεί πλέον το φαινόμενο της διάβρωσης. Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν και στο αλιευτικό καταφύγιο Λουδία, αλλά και στα στραγγιστικά κανάλια της Χαλκηδόνας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γιουτίκας, υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης του αναχώματος, μεταξύ Χαλάστρας και Καλοχωρίου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 10 εκ. ευρώ, ώστε να γίνουν και εκεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.