Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Επαναλειτουργία της ιστορικής εφημερίδας "Μακεδονία" ως ΚΟΙΝΣΕΠ

Τη στήριξη του υπουργείου Εργασίας στο σχεδιαζόμενο εγχείρημα επαναλειτουργίας της ιστορικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης "Μακεδονία", με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία.

"Με τον χώρο του Τύπου της Θεσσαλονίκης έχουμε ασχοληθεί, σε όλες τις περιπτώσεις εφημερίδων που έχουν κλείσει - "Θεσσαλονίκη", "Αγγελιοφόρος", "Μακεδονία" -  έχουμε δώσει στους εργαζόμενους το έκτακτο βοήθημα, έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις με εργαζομένους", είπε ο κ. Νεφελούδης, κάνοντας λόγο για "ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό νέο, το οποίο αφορά την πόλη  και τον χώρο της δημοσιογραφίας". 
"Ήδη", εξήγησε, "είμαστε στη διαδικασία ένταξης στο μητρώο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων μίας αίτησης για ΚΟΙΝΣΕΠ από τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας, για να ξαναλειτουργήσει η εφημερίδα και να ξαναλειτουργήσει ως συνεταιριστική οργάνωση".
"Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και από ό,τι γνωρίζω θα έχει την υποστήριξη και επιχειρηματικών κύκλων της πόλης, έτσι ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. Είμαστε σε μία πάρα πολύ μεγάλη και κρίσιμη φάση αναδιάρθρωσης στον χώρο του Τύπου, η οποία δημιουργεί τεράστια θέματα, στα οποία εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε", υπογράμμισε. 
Υπενθυμίζεται, ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ έχουν συγκαλέσει αύριο το μεσημέρι συνέλευση όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.