Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

"Σαπάκια" οχήματα και δανεικά μηχανήματα οδογράμμισης

Πόσο κοστίζει αυτό το μηχάνημα και δεν μπορεί να το προμηθευτεί ο Δ.Θερμαϊκού; 
Στην... τράκα, για δανεικά αυτοκίνητα, το έριξε ο δήμος Θερμαϊκού, ζητώντας δωρεάν ή με ολιγοήμερη παραχώρηση οχήματα από γειτονικούς Δήμους, αν και αυτά είναι άκρως απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία και την παροχή σωστών υπηρεσιών στους δημότες του.
'Οπως ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλος, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς ενέκρινε την περασμένη Δευτέρα το αίτημα του δημάρχου Θερμαϊκού  για τη δωρεάν μόνιμη παραχώρηση στο δήμο Θερμαϊκού ενός μικρού ανοιχτού φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και τη δανεική παραχώρηση για ένα τριήμερο του μηχανήματος οδογράμμισης που διαθέτει ο δήμος Καλαμαριάς "προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του Δήμου μας", όπως αναφέρονταν στο αίτημα του δημάρχου κ. Μαυρομάτη.
Όμως, σύμφωνα με έγγραφο του αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, Στυλιανού Φωτόπουλου, το φορτηγάκι που δωρίζει ο δήμος Καλαμαριάς στο δήμο Θερμαϊκού, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΟ 7639, "το ανωτέρω όχημα δεν χρησιμοποιείται λόγω βλαβών και παλαιότητας".
"Τη στιγμή που διατείνεστε ότι ο Δήμος Θερμαϊκού έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 12.500.000 ευρώ, δεν μπορείτε να αγοράσετε τέτοια οχήματα και εκλιπαρείτε άλλους δήμους για τη διάθεσή τους;", ρώτησε ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας". Παρατηρώντας ότι δεν μπορεί ο δήμος Θερμαϊκού να γίνεται η χαβούζα για τα "σαπάκια" άλλων ΟΤΑ. Για να προσθέσει ότι ειδικά το μηχάνημα οδογράμμισης είναι άκρως απαραίτητο στο Θερμαϊκό, όπου οι περισσότεροι δρόμοι, αν όχι όλοι, είναι χωρίς διαγράμμιση. Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το δρόμο Νέας Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, στον οποίο, λόγω και της ομίχλης που συχνά επικρατεί στην περιοχή αλλά και του κακού σχεδιασμού του, γίνονται συνεχώς ατυχήματα.
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή πρόκειται να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως τω 1500.000 ευρώ για την αγορά οχημάτων, μεταξύ των οποίων και μηχανήματος οδογράμμισης.
Ενώ αναφορικά με το έγγραφο του δήμου Καλαμαριάς ισχυρίστηκε ότι είναι συνήθης πρακτική στους Δήμους, όταν θέλουν να δωρίσουν ένα αυτοκίνητο, να το χαρακτηρίζουν ως "ακατάλληλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.