Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Συλλήψεις μελών νεοναζιστικής οργάνωσης

Σε πέντε συλλήψεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έχει προχωρήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η Ελληνική Αστυνομία, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σήμερα τα ξημερώματα σε έξι περιοχές της Αττικής, αλλά και της επαρχίας (όπως Σέρρες και Γιάννενα). Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται σε άλλα τρία σπίτια στο Λεκανοπέδιο. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, οι πέντε συλληφθέντες (ηλικίας από 23 έως 35 ετών) ανήκουν στη νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas», που με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν αναλάβει την ευθύνη για σειρά εμπρησμών και βεβηλώσεων. Σημειώνεται πως πρόκειται για «παρακλάδι» της «Combat 18» (το 18 προέρχεται από τα αρχικά του Χίτλερ) που εμφανίστηκε το 1992 στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Με βάση την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 50 κιλά νιτρική αμμωνία, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διέρρεαν πως τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 30 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών και σε βεβηλώσεις του μνημείου του Π. Φύσσα, αλλά και εβραϊκών νεκροταφείων.
Παράλληλα, τα δημοσιεύματα συνδέουν τη σημερινή επιχείρηση με την αντίστοιχη που είχε λάβει χώρα στις 11 Γενάρη και στην οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα.  Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των σημερινών συλληφθέντων στην πρόσφατη επίθεση εναντίον του χώρου «Φαβέλα» στον Πειραιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.