Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Θερμαϊκού: Με 4 ψήφους διαφορά εγκρίθηκε το δάνειο για τα LED

Με μόλις 4 ψήφους διαφορά (17 υπέρ έναντι 13 κατά), η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού  αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης την τροποποίηση των όρων του δανείου, που θα συνάψει ο δήμος Θερμαϊκού με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 3.301.376 ευρώ, για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων LED.  Αίσθηση, προκάλεσαν οι επιστολές δύο κορυφαίων στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας που με στοιχεία επισήμαναν ότι η προμήθεια αυτή είναι ασύμφορη για το δήμο Θερμαϊκού.

Υπέρ των όρων του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ψήφισαν οι 17 παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μαυρομάτη, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (9 της παράταξης Τσαμασλή, 3 της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού και η κ. Ντίνα Μώραλη της Λαϊκής Συσπείρωσης) καταψήφισαν.
Από αντίγγραφο πρωτοκολημμένου εγγράφου του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Σπύρου Μαυρικάκη, με ημερομηνία 13-7-2018, που απευθύνονταν προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη και τους αντιδημάρχους Καθημερινότητας Γιώργο Φεστερίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών, Παρθένα Πασχαλίδου, προκύπτει ότι το τίμημα που θα καταβληθεί από το Δήμο για την προμήθεια των LED είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το πραγματικό κόστος των συγκεκριμένω ν φωτιστικών σωμάτων. Ενώ επίσης η βεβαίωση την οποία ο ίδιος είχε εκδόσει, προκειμένου η σχετική μελέτη να αποσταλλεί στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) "βασλίστηκε σε ελλιπή σρτοιχεία και έτσι λόγω πλάνης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".
Με το έγγραφο ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι η υπογραφή της σύμβασης εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, "θα πρέπει ο δήμος Θερμαϊκού ως κύριος του έργου να προβεί σε μερική ή συνολική διάλυση της σύμβασης, ότν συντρέχουν λόγοι προστασίας του δημόσιου συμφέροντος".
Όπως επίσης καταγγέλθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, κι ένα άλλο στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η κ. Χρυσάνθη Γαλανοπούλου, προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Σηματοδότησης, σε υπηρεσιακό έγγραφο που είχε αποστείλει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, κατήγγειλε ότι οι τιμές που προσφέρθηκαν από τον ανάδοχο του έργου "είναι πολύ υψηλότερες από τις τιμές εμπορίου, ενώ οι λαμπτήρες LED που επιλέχθηκαν, είναι με μειωμένη φωτιστική απόδοση σε σχέση με τη σημερινή απόδοση των υφιστάμενων λαμπτήρων.
Τέλος η κ. Γαλανοπούλου ενημέρωνε με το έγγραφο αυτό τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, ότι η σχετική μελέτη που στάλθηκε στο ΚΑΠΕ "δεν συμπεριλάμβανε την με επιφύλαξη υπογγραφή μου μετά των καταγεγραμμένων ενστάσεών μου ως προς το περιεχόμενο της μελέτης"
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, ένα ακόμη στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Γεώργιος Χασάπης, που εμφανίζονταν ως ο συντάκτης της μελέτης για την προμήθεια των LED, υπέβαλε την παραίτησή του στις 27 Απριλίου 2018 και έφυγε εντελώς από το Δήμο Θερμαϊκού, χωρίς να εξηγγήσει και τους λόγους της ενέργειάς του αυτής.  

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό:
https://farosthermaikou.blogspot.com/2018/09/led.html
http://farosthermaikou.blogspot.com/2018/08/3301376.html
http://farosthermaikou.blogspot.com/2018/08/led_2.html
http://farosthermaikou.blogspot.com/2018/06/led.html
http://farosthermaikou.blogspot.com/2018/02/led_25.html
http://farosthermaikou.blogspot.com/2018/02/led.html

1 σχόλιο:


  1. Πάρτε το δάνειό σας σε ένα κατ 'αποκοπή ποσό στο μπροστινό μέρος, με σταθερό επιτόκιο και πληρωμή για τη διάρκεια του δανείου. περισσότερες πληροφορίες

    Hangout / Whatsapp +1 (443) 45933-9

    E-mail atlasloanfirm@outlook.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.