Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλαγή πλεύσης για την πλατεία Παναγίας Φανερωμένης στη Ν.Μηχανιώνα

Και με τη... "βούλα" πλέον, πάει στο καλάθι των αχρήστων η απόφαση των παρατάξεων Μαυρομάτη και Τσαμασλή για την ονοματοδοσία της πλατείας όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα. Μία ονοματοδοσία που επρόκειτο να γίνει με "φιέστα" ανήμερα της γιορτής της Παναγίας και ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων.

Με εισήγηση στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας του Δήμου Θερμαϊκού, που υπογράφεται από την πρόεδρο της επιτροπής, αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Π.Πασχαλίδου, ζητείται η ακύρωση της προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για ονοματοδοσία της πλατείας σε "Πλατεία Μητροπολίτη Προκοπίου" και η έγκριση νέας απόφασης, προκειμένου αυτή εφεξής να ονομάζεται σε "πλατεία Παναγίας Φανερωμένης".
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βιαστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού περί ονοματοδοσίας σε "πλατεία Μητροπολίτη Προκοπίου" είχαν ψηφίσει σχεδόν ομόφωνα, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαυρομάτη που διοικεί το Δήμο, αλλά και οι σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Τσαμασλή. H μόνη δημοτική παράταξη που είχε αρνηθεί να την ψηφίσει, ήταν η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού".
Στην πρώτη από τις δύο εισηγήσεις που έρχονται προς ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αναφέρεται:
"Δεδομένου ότι στη συνείδηση των κατοίκων της Δ.Κ. Ν.Μηχανιώνας, η συγκεκριμένη πλατεία είναι γνωστή, ως πλατεία Παναγίας Φανερωμένης, προτείνεται η ακύρωση της υπ’αριθμό 8/2018 απόφασης της και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ακύρωση της υπ’αριθμό 221/2018 απόφασης του, με την οποία εγκρίθηκε η παραπάνω απόφαση της Ε.Π.Ζ."
Ενώ με τη δεύτερη εισήγηση που ακολουθεί, προτείνεται "η ονοματοδοσία της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης της Δ.Κ. Ν.Μηχανιώνας σε "Πλατεία Παναγίας Φανερωμένης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.