Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ψεκασμοί για κουνούπια στους Ν. Επιβάτες

Μετά την έκταση που πήρε το πρόβλημα με τα κουνούπια και τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών, ο δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι θα γίνουν ψεκασμοί ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους εντός και περιμετρικά του οικισμού των Άνω Νέων Επιβατών την Τρίτη 11 ΣΕπτεμβρίου, ώρα 10:30 μμ με ειδικό όχημα.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ΓΓιώργος Φεστερίδης, οι ψεκασμοί θα γίνουν τις βραδινές ώρες, από την 22.30 ως την 03.00 πρωινή, ώστε να μη κυκλοφορούν πολίτες στους δρόμους και θα ξεκινήσουν από την περίμετρο του οικισμού.
Το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί έχει νόμιμη άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το συγκεκριμένο σκοπό. 
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στο δρόμο, ο υπεύθυνος ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματά τον ψεκασμό και έτσι το αποτέλεσμα να είναι περιορισμένο.
Οι πολίτες στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κλιματιστικά, ανεμιστήρες κτλ) να κρατήσουν το εσωτερικό των οικιών τους δροσερό και να φροντίσουν να μη είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π). Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας. Επίσης αντίστοιχη μέριμνα συστήνεται να ληφθεί και για τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα. 
Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη και την παρουσία ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να βοηθήσουν το παραπάνω έργο που γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.