Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Το επαχθές δάνειο για τα LED κι αυτή την Τετάρτη στο Δ.Σ. Θερμαϊκού


Με σχεδόν μοναδικό θέμα τη σύναψη του επαχθούς για το Δήμο Θερμαϊκού και τους δημότες του δανείου των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου η δημοτική αρχή να προβεί στην προμήθεια, γιαυτό το ποσό, φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων LED, συνεδριάζει και πάλι αυτή την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6:30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

Το θέμα αυτό, επρόκειτο να συζητηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, αποσύρθηκε όμως την τελευταία στιγμή από τη διοίκηση Μαυρομάτη, καθώς η τροποποίηση των όρων του δανείου δεν είχε περάσει προηγουμένως από την Οικονομική Επιτροπή του δανείου.
Η τροποποίηση έγκειται στο γεγονός ότι η κάλυψη του ποσού του δανείου θα γίνει κατά 75% (αντί 50%) από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ( ΕΤΕπ) και κατά 25% (αντί 50%) από πόρους του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων. Ενώ ως «μεγάλη επιτυχία» της δημοτικής αρχής προβάλλεται η αναπροσαρµογή του κυµαινόµενου επιτοκίου  από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε 3,70%, αντί 4,30%,  κάτι που θα έχει ως συνέπεια η ετήσια τοκοχρεολυτική δόση που θα πρέπει να καταβάλλει ο δήμος Θερμαϊκού να αναπροσαρµόζεται από € 390.042,65 σε € 378.204,10  κάθε χρόνο. Χρήματα που φυσικά θα τα πληρώνουν οι αγρίως φορολογούμενοι δημότες του Θερμαϊκού, μέσω των πανάκριβων δημοτικών τελών..
Το θέμα ήρθε για συζήτηση την Παρασκευή 31 Αυγούστου στην Οικονομική Επιτροπή, όπου ο εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Τζίνας, καταψηφίζοντας τη σύναψη του επαχθούς δανείου, τόνισε ότι η δημοτική παράταξη διαφωνεί µε τον τρόπο που εκτελείται το έργο δηλαδή µέσω δανεισµού και σε συνδυασµό µε την ύπαρξη ενός µόνο µειοδότη, το έργο θεωρείται ότι θα είναι επιζήµιο για το Δήμο και τους δημότες του. Κατά, ψήφισε επίσης και η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κατερίνα Μεσμερλή.
Αντιθέτως, υπερψήφισαν τη σύναψη του δανείου η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Αικατερίνη Χατζηχριστοφή  και τα προερχόμενα από την παράταξη Μαυρομάτη  μέλη της Ο.Ε.  Γεώργιος Μαντζανάρης,  Γραµµατάς Χάκης,  Παναγιώτης Μήλιος,  Νικόλαος Μπαλάφας και Θρασύβουλος Παζαρόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.