Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

«Kαλό κατευόδιο» για τις μηχανότρατες της Ν. Μηχανιώνας

Ευχές για «καλό κατευόδιο», ενόψει της νέας αλιευτικής περιόδου, πρόκειται να απευθυνθούν προς τους ψαράδες της περιοχής, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται ετησίως από το Δήμο Θερμαϊκού, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας.

Οι οικογένειες των ψαράδων, μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου και τους κατοίκους της περιοχής, ξεπροβοδίζουν τα πληρώματα των μηχανότρατων, που ξεκινάνε το ταξίδι τους εντός των επόμενων ημερών, αποχαιρετώντας στεριά και δικούς τους ανθρώπους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο αλιευτικός στόλος της Ν. Μηχανιώνας αποτελεί το μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η προετοιμασία των σκαφών βρίσκεται στο ζενίθ της, προκειμένου όλα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.
Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ώρα έναρξης τις 5.30 μ.μ. Αρχικά θα τελεστεί ο Εσπερινός, ακολουθεί ο Αγιασμός και στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση νησιωτικών χορών από τους δύο Συλλόγους της Ν. Μηχανιώνας, το Μορφωτικό Πολιτιστικό και το Λαογραφικό Χορευτικό «Παναγία Φανερωμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.