Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδηλώσεις για τη γενέθλια ημέρα της Περαίας

Πέρασαν 95 χρόνια από τότε που 204 προσφυγικές οικογένειες από τη Μικρά Ασία, μετά τον άγριο ξεριζωμό τους, αναζητώντας καταφύγιο στην περιοχή του Θερμαϊκού, ιδρύοντας τον οικισμό της Περαίας. Γιορτάζοντας τη γενέθλια αυτή ημέρα της Περαίας, ο Δήμος Θερμαϊκού διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 22-23 και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο 22/9
19:15 Λαμπαδηδρομία - Έναρξη «Κοχύλι», επί της Κουντουριώτη, με κατεύθυνση προς την πλατεία Μνήμης παραλία Περαίας.
19:30 - 20:00 Πλατεία Ελευθερίας, παραλία Περαίας - Φιλαρμονική ΔΗΠΠΑΚΥΘ, με μαέστρο τον Άγγελο Καραπινίδη, αντάμωμα χορευτικών τμημάτων, αγκυροβόληση καϊκιού.
20:30 Πλατεία Μνήμης, παραλία Περαίας - Παραδοσιακή βραδιά με τους μουσικούς Τράκα Αστέριο και Αργύριο Κόκορη.

Κυριακή 23/9
10:00 Δοξολογία Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Μνήμης στην πλατεία Μνήμης.
12:00 Γιορτή Φασολάδας - Λαϊκό και Παραδοσιακό Γλέντι με το σχήμα «...λαϊκή απογευματινή…», στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής επί της Ανθέων, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας.

Παράλληλα, διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού ο καθιερωμένος Ιστιοπλοϊκός αγώνας «ΚΥΠΕΛΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 2018», ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με τη διεξαγωγή του να πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στην Περαία, το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου 2018. 

Τετάρτη 26/9
20:30 «Παράλληλοι Δρόμοι, Παράλληλες Ζωές» - Μουσικοθεατρική παράσταση από τον σύλλογο «Αγγάπη», στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Άνω Περαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.