Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Φιέστα Τζιτζικώστα-Μαυρομάτη για έργα που έγιναν με ..ξένα κόλυβα!

Το έργο αντιστήριξης στη Ν.Μηχανιώνα. Έγινε με χρήματα της κυβέρνησης, το
"εγκαινιάζουν" Τζιτζικώστας-Μαυρομάτης. Όλα για την προεκλογική προπαγάνδα!
"Φιέστα" Τζιτζικώστα-Μαυρομάτη σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί στη Νέα Μηχανιώνα για να εγκαινιάσουν "έργα" τα οποία ακόμη ανεπίτρεπτα δεν έχουν κατασκευαστεί, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο δήμο Θερμαϊκού, ή άλλα που στην κυριολεξία κατασκευάστηκαν με ... ξένα κόλυβα.

Η πρόσκληση που στάλθηκε, αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης θα εγκαινιάσουν στο χώρο του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας "τις εργασίες αποκατάστασης από τις πληµµύρες στο δήμο Θερμαϊκού", αν και με ευθύνη της Περιφέρειας, δύο χρόνια μετά τις πλημμύρες, δεν άρχισαν ακόμη ούτε τα έργα αποκατάστασης του κατεστραμμένου παραλιακού μετώπου από την Επανομή μέχρι το Αγγελοχώρι, με συνέπεια κάτοικοι και τουρίστες δύο καλοκαίρια τώρα να αντικρύζουν ένα άθλιο θέαμα. Αλλά ούτε επίσης και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που είχε υποστεί καταστροφές στη διάρκεια των πλημμυρών. Με συνέπεια, δύο χρόνια μετά τις πλημμύρες, λόγω μη εκτέλεσης αυτών των έργων, ο δήμος Θερμαϊκού να παραμένει σε.... "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" !!
Από την άλλη οι δύο άνδρες θα εγκαινιάσουν ως δικό τους επίτευγμα τα τρία έργα αντιστήριξης των πρανών που έγιναν στη Νέα Μηχανιώνα (Κέντρο Υγείας), στην παραλία Επανομής (Αγνάντι) και στην Αγία Τριάδα, παραλείποντας όμως να αναφέρουν ότι τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος δεν διέθεσαν για την κατασκευή τους ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία τους, καθώς αυτά έγιναν με χρηματοδότηση καθ΄ολοκληρία από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.


Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα μετά τα "εγκαίνια", Τζιτζικώστας και Πατουλίδου θα αναγκαστούν να απαντήσουν, στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι αύριο Τρίτη, στην επερώτηση που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας", Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιώργος Θεοδωρόπουλος, για το που διατέθηκαν τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο δήμο Θερμαϊκού. Ενώ είναι γνωστό ότι το ένα τρίτο αυτού του κονδυλίου, περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, εμφανίστηκε ότι διατέθηκε για τη μεταφορά λάσπης, ποσό που υπό κανονικές συνθήκες θα επαρκούσε για να μεταφερθούν οι λάσπες όλης της Βόρειας Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι όταν η φιέστα αυτή επρόκειτο να διοργανωθεί στις 24 Ιουλίου 2018, για να αναβληθεί τότε λόγω της τραγωδίας στο Μάτι, η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της καταλόγιζε σοβαρές ευθύνες στη  διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ότι δεν προχώρησε σε έργα για την αποκατάσταση των ζημιών και δεν αξιοποίησε το κονδύλι ύψους 15,5 εκατ. ευρώ, που διατέθηκε από την κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Β΄Θεσσαλονίκης
Όπως αναφέρονταν στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών με πρώτο γνώμονα στην σκέψη της, το πώς θα προστατευτεί η περιοχή και θα θωρακιστεί από μελλοντικές καταστροφές. Παράλληλα, απέστειλε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δέκα εξήμισι εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή πρόσκληση από την Περιφέρεια σε εγκαίνια έργων που σχετίζονται με την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2016. «Το μόνο που ξεχνά η πρόσκληση είναι η αναφορά σε αυτούς που έστειλαν άμεσα τα χρήματα για να γίνει ό,τι έγινε», σημειώνεται.
«Οι απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους για την αποκομιδή της λάσπης, πήραν και έδωσαν (περίπου 5,5 εκατομμύρια). Έργα που έπρεπε να έχουν γίνει, όπως οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους που ρήμαξαν, ακόμη καρκινοβατούν, ύστερα από τις παλινωδίες της περιφερειακής διοίκησης, ανάμεσα σε απευθείας αναθέσεις και( τελικά) διαγωνισμό. Και τώρα, περιχαρείς και πανηγυρίζοντας, ανακοινώνουν, τα «εγκαίνια εργασιών αποκατάστασης» από τις πλημμύρες. Η απουσία του οποιοδήποτε έργου, από έναν περιφερειάρχη, αμήχανο, η αδυναμία του να εφαρμόσει όσα κατά καιρούς δεσμεύτηκε για την ανατολική περιοχή (δρόμο για Ν Μηχανιώνα -έργα προστασίας ακτών- λιμάνι Νέας Μηχανιωνας -σύνδεση με περιφερειακό), η ανυπαρξία ενός σοβαρού σχεδίου αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών καλύπτονται από τις εργασίες αποκατάστασης. Αποκατάστασης έργων, που είχαν γίνει πρόχειρα και στο πόδι, με δική τους ευθύνη», αναφέρονταν στην ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.


Η επερώτηση της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας"
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το κείμενο της επερώτησης που εδώ και μήνες είχε καταθέσει στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης η "Ριζοσδπαστική Αριστερή Ενότητα", ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για το που πήγαν και με ποιό τρόπο διατέθηκαν τα χρήματα που χορήγησε η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο δήμο Θερμαϊκού. Αναλυτικά: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.