Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Έως το τέλος Οκτωβρίου το φυσικό αέριο σε Επανομή και Ν.Μηχανιώνα

Έως τα τέλη Οκτωβρίου, ο προγραμματισμός της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την τροφοδότηση νέων περιοχών, περιλαμβάνει την Επανομή και τη Μηχανιώνα του δήμου Θερμαϊκού και το Ν. Ρύσιο του δήμου Θέρμης για σύνδεση με το φυσικό αέριο, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού η δημοτική αρχή ενημέρωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις στη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή για τα οφέλη που θα προκύψουν για τους κατοίκους.

Στο μεταξύ, άνοιξε ο δρόμος για την άμεση τροφοδότηση των δήμων Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και Τυρνάβου Λαρίσης με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.
Παράλληλα, ο προγραμματισμός της εταιρείας σχετικά με την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με χρήση Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG), περιλαμβάνει επίσης τα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνας (έως το τέλος του Οκτωβρίου), τη Χαλάστρα του δήμου Δέλτα (έως το τέλος του Νοεμβρίου), την Καλαμπάκα του δήμου Μετεώρων (έως τον Νοέμβριο) και την Ελασσόνα του δήμου Ελασσόνας (επίσης έως τον Νοέμβριο).
Σημειώνεται ότι οι διαγωνισμοί για την παροχή υπηρεσιών συμπίεσης και μεταφοράς συμπιεσμένου φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τον Λαγκαδά και τον Τύρναβο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Πρέπει να αναφερθεί ακόμη ότι συνεχίζεται εντυπωσιακά η διείσδυση του φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, καθώς περισσότερες από 4.500 οικογένειες υπέγραψαν νέα Σύμβαση Σύνδεσης το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή του έτους έγιναν περισσότερες από 13.300 νέες συνδέσεις φυσικού αερίου, αριθμός ρεκόρ των τελευταίων ετών με αύξηση κατά 45% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του περσινού έτους 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.