Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα "φάουλ" με αμοιβές των δημοτικών συμβούλων


Δεν πέρασε απαρατήρητο ένα «φάουλ» που διαπράχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού σχετικά με τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που υπέπεσαν στο ατόπημα, θα αντιληφθούν τις πολιτικές και επικοινωνιακές επιπτώσεις του θέματος, ώστε άμεσα να διορθώσουν τη στάση τους.


Για να γίνουμε αντιληπτοί από τους αναγνώστες μας:  Η τελευταία συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη, είχε χαρακτηρισθεί ως διπλή, καθώς στην έναρξή της έπρεπε να επικυρωθεί εκ νέου η παλαιότερη απόφαση του σώματος για την έγκριση της απογραφής που έγινε στους τρεις πρώην δήμους, αλλά και να εγκριθεί ο ισολογισμός του 2011. Καθώς, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης η έγκριση τους έπρεπε να είναι το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.


Έτσι,  η συζήτηση για την απογραφή χαρακτηρίσθηκε ως «ειδική συνεδρίαση» με αριθμό 16  και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθορίσθηκαν στην τακτική συνεδρίαση με αριθμό 17.


Πήρε λοιπόν το λόγο ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής και ζήτησε από το σώμα για την τυπική αυτή συνεδρίαση, να μην υπάρξει και αντίστοιχη καταβολή διπλής αποζημίωσης στους δημοτικούς συμβούλους, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό ο κάθε δημοτικός σύμβουλος αμείβεται για την κάθε συνεδρίαση με το ποσό των 80 ευρώ.


Και ενώ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης,  συμφώνησαν με την πρόταση του δημάρχου, λόγω και της δύσκολης οικονομικά συγκυρίας αλλά και των άσχημων οικονομικών του δήμου, αντέδρασε έντονα ο επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» κ. Γιάννης Μαυρομάτης, που ζήτησε να δοθεί διπλή αποζημίωση στους συμβούλους, δηλαδή το ποσό των 160 ευρώ. Λέγοντας περίπου ότι δεν μπορεί να ξοδεύει ο δήμος αλλού και να τσιγκουνεύεται όταν πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους. Και από την ώρα που δεν υπήρξε ομοφωνία, θα καταβληθεί κανονικά το ποσό των 160 ευρώ.


Η στάση αυτή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, προκάλεσε αίσθηση και αρνητικά σχόλια, πολύ περισσότερο που ήρθε λίγο μετά τη στάση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γιάννη Τσαπουρνά, ο οποίος όταν ορίσθηκε αντιπρόεδρος μιας δημοτικής επιχείρησης, δήλωσε ότι αποποιείται του μισθού που θα μπορούσε να διεκδικήσει, αφήνοντάς τον υπέρ του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.