Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδοκιμασίες κατά πρωθυπουργού και υπουργών στη Θεσσαλονίκη


Ο πρωθυπουργός ενώ εισέρχεται από την πίσω σκάλα στο δημαρχείο

Τα… άκουσαν για τα καλά ο πρωθυπουργός και υπουργοί του που ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι, έξω από το δημαρχείο, δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη του ΠΑΜΕ «υποδέχθηκαν» τον πρωθυπουργό με έντονες αποδοκιμασίες, την ώρα που έμπαινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο για να συναντήσει τον Γιάννη Μπουτάρη, όχι από την κεντρική είσοδο αλλά από μια πλαϊνή σκάλα.

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, "έπεσε πάνω" στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη νωρίτερα στο δημαρχείο ενώ κρέμασαν και πανό έξω από το κτίριο.
Ο κ. Παπανδρέου εν μέσω αποδοκιμασιών, τους χαμογέλασε, τους χαιρέτησε και έβαλε το χέρι του στο μέρος της καρδιάς.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εργαζομένων" η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προκαλεί τους εργαζόμενους", και χαρακτήρισε "ανεπιθύμητη" την παρουσία του πρωθυπουργού στο δημαρχείο.
Παράλληλα, δεν έλειψαν και μικροεπεισόδια καθώς νωρίτερα συνελήφθη βίαια μια διαδηλώτρια, που έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο. Ύστερα από έντονη διαμαρτυρία των συναδέλφων της που επενέβησαν, η μεσήλικη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

Και κατά Μπεγλίτη
«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξε στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, το πολιτικό προσωπικό του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον κ. Μπεγλίτη με συνθήματα κατά του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αποκλείοντας την είσοδο του νοσοκομείου.
Ο υπουργός και η συνοδεία συνάντησαν μπροστά… στην πύλη τους εργαζόμενους και για αυτό αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους και να μπουν πεζή στο χώρο του νοσοκομείου.
Κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και να καλυφθούν τα κενά στο πολιτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.