Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κάντε κάτι για την ανεργία

Όταν επίσημοι φορείς, όπως το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΓΣΕΕ, καταγγέλουν ότι η πραγματική ανεργία στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 27% και πως στο τέλος του έτους θα φτάσει το 30%, τα στοιχεία αυτά πρέπει να ταρακουνήσουν όλους και κυρίως τους αρμόδιους της κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνονται ότι η δεύτερη πόλη της χώρας και η γύρω περιοχή της έχουν καταστεί η "πρωτεύουσα της ανεργίας".

Τα στοιχεία αυτά, μαζί με την ανησυχία τους για την εκτίναξη της ανεργίας, την περαιτέρω μείωση των μισθών και την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την εκ περιτροπής εργασία, εξέφρασαν για άλλη μία φορά στελέχη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου (18:00, άγαλμα Βενιζέλου) στα εγκαίνια της Έκθεσης. Μισή ώρα αργότερα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.
Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης εκτίμησε πως η ανεργία στη Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει στο τέλος του έτους το 30%. Ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης σημείωσε πως “η ανεργία στους νέους φτάνει το 40% και στις γυναίκες το 30%. Οι περίφημες ευελιξίες όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά εκτόξευσαν την ανεργία στις κατηγορίες των εργαζομένων που υποτίθεται ότι θα ευνοούσαν”. Σε ανάλογα δυσθεώρητα ποσοστά κυμαίνεται η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα, με τις εκτιμήσεις να την ανεβάζουν στο 30% στην Καστοριά, τον Έβρο, την Κοζάνη και τις Σέρρες, στο 35% στη Φλώρινα και στο 50% στη Νάουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.