Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Άδικα συμπεριλήφθηκε ο δήμος Θερμαϊκού στους "άτακτους" δήμους της χώρας

Κακώς, συμπεριλήφθηκε ο δήμος Θερμαϊκού στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπέβαλαν στοιχεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις αμοιβές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων. Καθώς όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, είχε προθεσμία να καταθέσει τον σχετικό μισθολογικό κατάλογο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Επομένως, γεννιούνται ερωτηματικά για τους λόγους που υπέβαλαν να συμπεριληφθεί ο δήμος Θερμαϊκού στους κακότροπους δήμους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 95 δήμοι της χώρας από τους 320 συνολικά, δεν απέστειλαν στοιχεία για τους μισθούς που ελάμβαναν μέχρι πρότινος υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων, μερικοί των οποίων ελάμβαναν αστρονομικές αμοιβές που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονταν από 50.000 έως και 100.000 ευρώ ετησίως.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Φάρος του Θερμαϊκού», επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας για την προθεσμία της 15ης Οκτωβρίου και εξέφρασε και αυτός την απορία του για τη σπουδή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συμπεριλάβει το δήμο Θερμαϊκού στους δήμους που δεν απέστειλαν τα σχετικά στοιχεία. Πάντως, όπως τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Αλεξανδρής, δεν υπήρξε στους τρεις πρώην δήμους (Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας) κάποια περίπτωση υπαλλήλου που να ελάμβανε τις αστρονομικές αμοιβές τις οποίες επικαλέστηκε το αρμόδιο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.